9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCaravana Lecții despre autism - la Craiova

Caravana Lecții despre autism – la Craiova

Părinţii copiilor cu autism din judeţul Dolj au şansa să participe, în această lună, la o serie de cursuri de informare despre modalităţile de stimulare adecvată a micuţilor lor. „Lecții despre autism“ este un proiect național de informare inițiat de Asociația pentru Intervenție Terapeutică în Autism (AITA).
Caravana „Lecții despre autism“ poposeşte în perioada 11-12 aprilie la Craiova. Proiectul este organizat cu sprijinul Asociaţiei Copiilor „Libelula“ Craiova, ce are drept misiune susținerea familiilor, instituțiilor și organizațiilor de profil în vederea descoperirii, dezvoltării și valorificării potențialului copiilor. Cursul va fi susținut de un specialist, psiholog cu experiență în terapia și recuperarea copiilor cu autism şi îşi propune să informeze părinţii copiilor cu autism asupra tehnicilor de lucru pe care aceştia le pot folosi, conform principiilor terapiei ABA (Applied Behaviour Analysis, în traducere Analiză Comportamentală Aplicată – n.r.). Aceste cursuri sunt extrem de importante, având în vedere nevoia părinţilor de informaţii şi susţinere, dar şi de faptul că există puţine cursuri de acest fel în România.
Cei interesaţi pot obţine mai multe detalii despre curs pe site-ul: www.autism-aita.ro/lectii-despre-autism sau de la reprezentantul Asociaţiei Copiilor „Libelula“, Claudia Măciucă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS