Primăria Craiova – pentru unii mumă, pentru alţii ciumă?Un document dubios semnat de directorul Ionuţ Gâlea duce la dispariţia unui magazin din cartierul Craioviţa Nouă. Primăria trebuie să facă publice criteriile după care decide dacă prelungeşte sau nu contractele de închiriere a terenurilor pentru construcţiile provizorii.

Primăria Craiova continuă demolările de chioşcuri în oraş. Craioveanul Marin Ştefan este un alt cetăţean care se consideră victimă a municipalităţii. În 2007, omul şi-a deschis o mică afacere în cartierul Craioviţa Nouă, un magazin general amplasat pe bulevardul Oltenia, lângă blocul 34A. Contractul de închiriere (nr. 223/2007) încheiat de către SC Sacma SRL cu primăria pentru suprafaţa de 27,5 mp a fost prelungit succesiv până pe data de 28 februarie 2014. Ştiind că înţelegerea se apropie de final, craioveanul a mers la primărie şi a depus o nouă cerere de prelungire.

„Pe data de 12 februarie 2014, am depus la registratura primăriei cererea cu nr. 22592/12 februarie 2014, solicitând prelungirea contractului. Nu am primit nici un răspuns în cele 30 de zile legale. În data de 1 aprilie 2014, am primit o adresă prin care mi se cere ca în termen de cinci zile să eliberez terenul în cauză şi să-l las liber de sarcini. Adresa este emisă cu nr. 22592/1 aprilie 2014, acelaşi cu care a fost înregistrată cererea mea în data de 12 februarie 2014“, a precizat Marin Ştefan. Documentul emis de primărie este o adresă din partea Direcţiei Patrimoniu – Serviciul urmărire contracte, agenţi economici, semnat de directorul executiv Ionuţ Gâlea. „Urmare a adresei dumneavoastră înregistrată la instituţia noastră sub numărul de mai sus, prin care solicitaţi prelungirea contractului de închiriere nr. 223/2007, vă facem cunoscut că la data de 28 februarie 2014 acesta a încetat de drept. Drept urmare şi ţinând cont de cele mai sus menţionate, aveţi obligaţia ca în cinci zile de la afişarea prezentei notificări să eliberaţi terenul în cauză şi să-l lăsaţi liber de sarcini. În caz contrar, construcţia va fi desfiinţată de unităţi specializate, aflate în subordinea autorităţii locale“, se arată în această adresă.


Un document dubios

Coincidenţa dintre numărul de înregistrare al cererii (22592/12 februarie 2014) scris pe bonul cetăţeanului şi cel de pe adresa primăriei (22592/1 aprilie 2014) pare cel puţin ciudată. Cele 30 de zile lucrătoare în care cetăţeanul trebuia să primească un răspuns ar fi expirat pe 26 martie. În mod normal, orice adresă care pleacă din primărie are un număr de înregistrare şi o dată. De asemenea, adresa primăriei ar trebui să specifice în clar numărul de înregistrare şi data depunerii cererii la care se răspunde. În forma redactată de primărie însă, se poate înţelege că cererea ar fi fost depusă cu nr. 22592/1 aprilie 2014, adică cu o lună după expirarea contractului. Dacă ar fi răspuns cel târziu pe 26 martie, primăria trebuia să motiveze de ce nu prelungeşte contractul SC Sacma SRL. În aceste condiţii, pare că angajaţii municipalităţii au aşteptat expirarea contractului pentru a-l soma pe Marin Ştefan să-şi demoleze chioşcul. O dată cu afacerea craioveanului, a dispărut şi un loc de muncă, cel al vânzătoarei de la magazin. Interesant este că omul nu şi-a putut face nici xerocopii ale actelor depuse la dosar, deoarece vineri a mers din nou la primărie, dar nimeni nu a vrut să stea de vorbă cu el. „Am cerut o copie de pe cererea pe care am depus-o pe 12 februarie, m-au plimbat de la un birou la altul. Nu cunosc motivul pentru care nu vor, am cerut pur şi simplu o copie, nimic altceva. Nu mi se pare normal, am depus cererea pe 12 februarie şi am primit răspunsul pe 1 aprilie. Şi nu am primit un răspuns la cerere, ci am primit o somaţie ca în termen de cinci zile să demolez chioşcul“, a mai spus craioveanul. În şedinţa ordinară din 27 martie 2014, Consiliul Local (CL) Craiova a aprobat prelungirea contractelor de închiriere pentru trei societăţi comerciale: Helliconia SRL (80,5 mp), Iocada Com SRL (40 mp) şi Romnicon SRL (35 mp). Cererile au fost înregistrate după cum urmează: Helliconia SRL – 3 februarie, Iocada SRL – 13 februarie, Romnicon SRL – 25 februarie. Contractul Romnicon SRL expirase deja de la data de 31 decembrie 2013. GdS a solicitat vineri Primăriei Craiova informaţii suplimentare despre acest caz, dar şi despre criteriile în baza cărora municipalitatea decide să prelungească sau nu contractele de închiriere pentru locuinţele provizorii.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de sâmbătă, 5 aprilie 2014

Actualitate

» Elisabeta Ponea nu se regăsește printre propunerile făcute pentru Parchet
» Românii au mare încredere în SMURD, spitalele private şi ambulanţă
» Profesorii nu au voie să dea liber elevilor în „Săptămâna Altfel“
» 200 de euro, sprijin pentru elevi să-şi ia calculatoare
» Agenţii economici doljeni caută persoane cu studii medii
» S-a încheiat odiseea Tetraedru la Spitalul Judeţean
» Ioanida Costache, în căutarea muzicii lăutăreşti
» Ia te uită!
» Colanţii şi pantalonii pentru yoga, interzişi la şcoală
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Bancul zilei
» Şeic caut companie
» Malaxorul Presei – Dosarele X de la Protecţia Copilului Dolj
» Restricţii rutiere pe DJ 661 Bibeşti – Jupâneşti
» Localnicii din Deveselu, aşteptati la cursuri gratuite de limba engleză

Local

» „Aktor“ cu Cătălin Băicuş
» Visul unui primar
» Primăria Craiova – pentru unii mumă, pentru alţii ciumă?
» Stagii gratuite de pregătire profesională pentru tineri
» Reguli stricte pentru studenţii din cămine
» Fănuş Neagu
» Cristian Tudor Popescu, la Întâlnirile SpectActor
» Accident urmat de un incendiu pe DE 70
» Baronul Duicu şi comisarul Ponea, în arest pentru fapte de corupţie
» Fiu de bancher, cinci ani şi jumătate de închisoare pentru două vieţi
» „Iubire şi sânge“, de Catherine Delors Grupul Editorial Rao
» Senatorul Marius Isăilă, urmărit penal pentru că ar fi luat mită 200.000 de euro
» „O seară pentru tine, o şansă la viaţă pentru Simona“.

Dolj

» Iubiţi muzica clasică!

Sport

» SCM-U şi Zalăul joacă luni decisivul
» Asesoft-Craiova, meci deschis oricărui rezultat
» Mulţumim pentru tot, domnule profesor Stroe!
» Liga a IV-a Dolj
» Liga a III-a
» Liga a II-a, seria 2
» Toate tunurile pe UTA
» Pregătiri pentru play-out
» „Minerii“ nu merg în excursie la Oradea
» Gorovei: Meci de şase puncte la Vâlcea
» Baschet (m): SCM-U Craiova a pierdut la Ploieşti şi va întâlni CSM Oradea în play-off
» Fotbal – CSM Vâlcea – CS Universitatea Craiova, scor 0-1, în Liga a II-a, seria 2
» Fotbal – Rezultatele înregistrate astăzi în etapa a 26-a a Ligii a IV-a Dolj
» Fotbal – FC Bihor – Minerul Motru, scor 2-1, în Liga a II-a, seria 2
» Fotbal – UTA Arad – FC Olt Slatina, scor 2-3, în Liga a II-a, seria 2
» Sport la TV

Magazin

» Horoscop
» Sex la loterie

Opinii

» Minciuna lui Cazanciuc

Top