11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVictima lui Surdu nu mai depune plângere

Victima lui Surdu nu mai depune plângere

Tânărul care ar fi fost bătut de Ion Pavel Boboc-Surdu, fiul avocatului craiovean Petre Surdu (decedat în noiembrie 2010), a declarat în faţa poliţiştilor craioveni că nu vrea să formuleze o plângere pentru infracţiunea de lovire şi alte violenţe, astfel că oamenii legii vor opri cercetările în acest caz.
În dimineaţa zilei de vineri, 28 februarie, Daniel Niculescu, de 27 de ani, din Craiova, a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Craiova în stare gravă. Tânărul fusese găsit de doi agenţi ai firmei de pază Civitas, bătut, în apropierea localului „Intim“ din cartierul craiovean Lăpuș, fiind transportat apoi la spital. Niculescu a fost internat cu un traumatism cranio-cerebral parietal, bilateral, iar medicii au hotărât să-l ţină o perioadă în comă indusă. Ulterior, cercetările au fost preluate de poliţiştii din cadrul IPJ Dolj, care au stabilit că tânărul de 27 de ani a fost lovit de Ion Pavel Boboc-Surdu, apoi a căzut şi s-a lovit cu capul de ciment.
Reprezentanţii IPJ Dolj au precizat pentru GdS că fac cercetări pentru comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe şi aşteaptă ca victima să depună o plângere după ce se va însănătoşi, dar şi un certificat medico-legal care să arate de câte zile de îngrijiri medicale a avut nevoie.
La sfârşitul săptămânii trecute, Daniel Niculescu a fost audiat de poliţişti şi a precizat că nu vrea să depună o plângere împotriva lui Ion Pavel Boboc-Surdu, astfel că oamenii legii sunt nevoiţi să încheie cercetările în acest caz.
Potrivit Codului Penal, acţiunea penală pentru infracţiunea de lovire şi alte violenţe se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la trei luni la doi ani sau cu amendă. Dacă prin lovire s-au produs leziuni pentru care victima a avut nevoie de mai mult de 90 de zile de îngrijiri medicale, fapta se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la cinci ani sau cu amendă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS