9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFostul primar din Caracal, audiat la DIICOT Olt

Fostul primar din Caracal, audiat la DIICOT Olt

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Olt şi procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) efectuează cercetări faţă de membrii unui grup infracţional organizat, bănuiţi că ar fi adus unei instituţii publice un prejudiciu de aproximativ 6.000.000 de lei, prin fraude economice.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Olt, în urma unei acţiuni executate ieri-dimineaţă pentru destructurarea unui grup infracţional format din şapte persoane, toate din municipiul Caracal, 12 persoane au fost conduse la audieri la sediul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt. Şapte persoane, printre care şi fostul primar al Caracalului, Gheorghe Anghel, dar şi Stelian Veselin, fost director al IGO SA şi fost preşedinte al FC Caracal, au fost aduse, ieri-dimineaţă, la sediul DIICOT din Slatina, fiind acuzate de abuz în serviciu, delapidare şi fals, potrivit publicaţiei Gazeta Nouă. În afară de Anghel şi Veselin, la DIICOT au fost duşi Cristian Georgescu, vicepreşedinte al echipei de fotbal şi fost lucrător la Garda Financiară, Victor Botezatu, trezorier al asociaţiei FC Caracal, administrator al SC Progres Club SRL şi angajat la IGO, Petre Neacşu, secretar al asociaţiei FC Caracal şi angajat al IGO, Cosmin Stănescu, membru în biroul executiv, şi Artemiza Pisică, angajată IGO. De asemenea, procurorii au adus pentru audieri şi cinci martori.
DIICOT a informat, printr-un comunicat, că în cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2010 -2013, în municipiul Caracal s-a constituit un grup infracţional organizat format iniţial din Gheorghe Anghel, Stelian Veselin şi Cristian Georgescu, grup care a avut ca scop sustragerea de sume substanţiale de bani în dauna Primăriei Caracal şi a unei societăţi comerciale, pentru susţinerea echipei de fotbal locale, precum şi însuşirea unor sume mari de bani prin mijloace frauduloase, instituţia publică fiind prejudiciată cu suma de 6.039.550 de lei. Ulterior, la grupul infracţional organizat au aderat alte patru persoane.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală prin neplata impozitelor cu reţinere la sursă, complicitate la infracţiunea de delapidare, complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals material în înscrisuri oficiale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS