9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn nou spectacol-lectură la Naţional

Un nou spectacol-lectură la Naţional

Daniel Bănulescu, unul dintre cei mai importanți scriitori români de azi, va fi prezent la Craiova, la Teatrul Naţional „Marin Sorescu“, cu ocazia reprezentării spectacolului-lectură „Vrei să fii prietenul lui Dumnnezeu?“, după piesa cu același titlu ce poartă semnătura sa, sâmbătă, 22 februarie, de la ora 11.00, la sala „Ion D. Sîrbu“.
Evenimentul face parte din seria de spectacole-lectură, din cadrul proiectului „Autorii sunt, în sală“, menite să încurajeze și să susțină dramaturgia contemporană românească, iniţiat şi susţinut de Naţionalul craiovean. Noul spectacol este regizat de Mircea Cornișteanu, iar din distribuție fac parte actorii Iulia Colan (Mioriţa), Geni Macsim (Gina), Adrian Andone (Hindusul), Eugen Titu (Falsul Gamal).
Proiectul „Autorii sunt în sală“ a debutat în luna decembrie a anului trecut, cu piesa „Ultimul dans al libelulei?“, de Cornel Mihai Ungureanu, și își propune să atragă inclusiv atenția regizorilor aflați în căutare de texte valoroase, dar și să propună creații originale publicului interesat de creația dramatică autohtonă. Totodată, proiectul este destinat prezentării în premieră pe țară a unor texte din dramaturgia originală românească a ultimilor ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS