17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGrefieră declarată incompatibilă de ANI

Grefieră declarată incompatibilă de ANI

O grefieră din cadrul Curţii de Apel Craiova a fost declarată incompatibilă de inspectorii Agenției Naționale de Integritate (ANI), care susţin că femeia ocupă simultan două funcţii, cea de grefier şi una de preşedintă a unei asociaţii de proprietari.
Potrivit reprezentanţilor ANI, în urma verificărilor s-a constatat incompatibilitatea în cazul Anei Golaşu, grefieră în cadrul Curții de Apel Craiova, „întrucât, începând cu 30 martie 2013, deţine, simultan, şi funcția de președinte al Asociației de Proprietari Bloc ANLR 2008, cu sediul în Craiova“. ANI susţine că grefiera din Craiova a încălcat dispozițiile Legii nr. 567/2004, care prevede că funcţia de grefier este incompatibilă cu orice alte funcţii publice sau private, cu excepţia funcţiilor didactice.
Potrivit legii, persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării ori destituirii din funcția publică respectivă. De asemenea, o persoană care încalcă dispoziţiile legale privind starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementărilor aplicabile funcţiei respective, în acest caz cea de grefier.
Curtea de Apel Craiova a comunicat ieri că grefiera Ana Golaşu are la dipoziţie 15 zile pentru a contesta în instanţă raportul de evaluare întocmit de inspectorii de integritate.
„Persoana care face obiectul evaluării poate contesta raportul de evaluare a conflictului de interese sau a incompatibilităţii în termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanţa de contencios administrativ. Odată ce raportul de evaluare va deveni definitiv, Curtea de Apel Craiova va lua toate măsurile legale care se impun, în raport de hotărârea definitivă a instanţei de contencios administrativ şi de dispoziţiile legale aplicabile în materie“, au precizat magistraţii Curţii de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS