24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCum vă puteți crește șansele de a câștiga licitații publice

Cum vă puteți crește șansele de a câștiga licitații publice

Conform unui sondaj realizat în luna ianuarie de licitatia.ro, doi din trei abonați la serviciul de monitorizare licitații au câștigat cel puțin o licitație, în perioada în care au fost abonați ai portalului. Externalizarea serviciului de monitorizare licitații reprezintă cheia succesului pe piața achizițiilor publice.
Lipsa de informare a determinat ca multe companii să piardă șansa de a participa la licitații importante și, implicit, de a contracta lucrări, servicii sau comenzi pentru produse diverse, care le-ar fi putut aduce profituri deloc de neglijat.
Modificările legislative din domeniul achizițiilor publice, care produc, la rândul lor, schimări de procedură, nu mai reprezintă o surpriză pentru nimeni. Informațiile circulă rapid, iar o informare corectă și în timp util despre licitațiile publice poate face diferența între a câștiga sau a pierde un contract important.

Peste 60% din abonații la licitatia.ro au câștigat licitații

Același studiu, care indică un procent de 60% companii care au câștigat cel puțin o licitație publică, ne arată faptul că șansele de a câștiga o licitație sunt mai mici în cazul companiilor care se documentează singure cu privire la piața achizițiilor publice, fără a avea sprijinul unor specialiști sau fără a beneficia de servicii de monitorizare și alerte zilnice cu licitațiile publicate.
Explicația stă în faptul că, odată externalizat serviciul de monitorizare a licitațiilor publice, companiile identifică în timp util licitațiile care prezintă interes – chiar din ziua în care au fost publicate – și se pot concentra pe pregătirea documentelor de participare. Sunt economisite în acest fel resurse importante – timp, plata personalului responsabil de monitorizare – și cresc șansele de a câștiga o licitație. Totodată, un serviciu specializat de monitorizare a licitațiilor clasifică anunțurile publicate în funcție de criteriile și prioritățile fiecărei companii.

Cât costă un serviciu de monitorizare licitații?

Prețul unui serviciu de monitorizare a licitațiilor oferit de portalul licitația.ro începe de la 64 de lei lunar. Un abonament la portalul licitatia.ro cuprinde monitorizarea licitațiilor din mai multe surse precum SEAP, MO, BRM, presă etc. și transmiterea de alerte zilnice pe e-mail.
Un portal specializat cum este licitatia.ro cunoaște bine sursele în care pot fi publicate anunțuri pentru licitații publice și le accesează zilnic, pentru a putea pune la dispoziția abonaților rapoarte relevante. Licitatia.ro este lider în domeniul monitorizării licitațiilor publice din România și oferă abonaților săi alerte personalizate cu licitațiile din domeniile de activitate de care aceștia sunt interesați.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS