20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMinor de 16 ani, condamnat la opt ani de puşcărie

Minor de 16 ani, condamnat la opt ani de puşcărie

Un minor de 16 ani, din comuna doljeană Unirea, care şi-a ucis bunica cu mai multe lovituri de topor, a fost condamnat de Tribunalul Dolj la opt ani de puşcărie pentru comiterea infracţiunii de omor calificat.
Sorin Andrei C., din comuna Unirea, a fost arestat preventiv pe 30 iulie 2013, dată la care avea vârsta de 15 ani. Procurorii doljeni au stabilit că, în noaptea de 27 spre 28 iulie, băiatul şi-a ucis bunica, pe Maria Cruţan, de 87 de ani. În urma anchetei făcute în acest caz, procurorii au stabilit că, în acea noapte, minorul a băut câteva beri, apoi s-a întors acasă. Când bunica sa i-a reproşat că bea şi că nu o ajută cu treburile din gospodărie, băiatul a pus mâna pe un topor şi a lovit-o de mai multe ori în cap. Ulterior, băiatul i-a tăiat femeii o mână şi hainele cu care era îmbrăcată, apoi a plecat. Cadavrul Mariei Cruţan a fost găsit în locuinţa sa, de o vecină, care a şi anunţat poliţia. Anchetatorii au mai precizat că, la audieri, băiatul nu a putut explica de ce a tăiat mâna bunicii pe care tocmai o ucisese. Ulterior, medicii legişti au stabilit că Sorin Andrei C. avea discernământ atunci când şi-a ucis bunica, iar pe 30 iulie Tribunalul Dolj a dispus arestarea preventivă a acestuia.
Ieri, aceeaşi instanţă l-a găsit vinovat pe Sorin Andrei şi l-a condamnat la opt ani de închisoare pentru fapta comisă, pedeapsă din care se scad cele cinci luni petrecute în arest. Judecătorii de la Tribunalul Dolj au mai dispus ca inculpatul să rămână în arest, dar şi confiscarea cuţitului şi toporului folosite de acesta la săvârşirea faptei. Hotărârea instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel de către procurori şi inculpat.
Aldezir Marin

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS