10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPercheziţii la contrabandiştii de ţigări

Percheziţii la contrabandiştii de ţigări

Cinci craioveni au fost reţinuţi în urma unei acţiuni pentru combaterea infracţiunilor de contrabandă, organizate în cursul zilei de ieri de poliţiştii de la Secţiile 4 şi 5.
Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, în cursul zilei de ieri, polițiști din cadrul Secțiilor 4 și 5 Poliție Craiova, sprijiniţi de trei grupe de intervenţie din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale, au efectuat 12 percheziţii domiciliare în Craiova şi comuna Şimnicu de Sus, în urma cărora au fost confiscate 3.303 pachete de ţigări de contrabandă, de diverse mărci, dar şi 98 de cutii de obiecte pirotehnice interzise.
O mare parte a ţigărilor de contrabandă au fost descoperite în urma percheziţiilor făcute în Craiova, mai exact în cartierul Craioviţa Nouă. Când şi-a dat seama că va fi „călcat“ de poliţie, unul dintre suspecţi, un bărbat care locuieşte
într-un apartament din Craioviţa Nouă, a aruncat 400 de pachete de ţigări netimbrate în spaţiul îngust dintre două blocuri, însă a fost observat de poliţişti.
După percheziţiile domiciliare, oamenii legii au ridicat pentru a duce la audieri 16 suspecţi. În urma audierilor, procurorul de caz a dispus reţinerea pentru 24 de ore a cinci dintre cei 16 suspecţi. Toţi cinci sunt din Craiova şi au vârste cuprinse între 36 şi 42 de ani. Din probele strânse până în acest moment de oamenii legii s-a stabilit că suspecţii plasau pe piaţa neagră din municipiul Craiova ţigări fără timbru fiscal sau cu timbre fiscale din ţări precum Belarus şi Ucraina. Poliţiştii din cadrul IPJ Dolj au mai precizat că în acest caz se fac cercetări pentru comiterea infracțiunii de contrabandă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS