9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCondamnat la 18 ani de puşcărie pentru viol

Condamnat la 18 ani de puşcărie pentru viol

Un tânăr de 25 de ani, din comuna doljeană Gângiova, recidivist, a fost condamnat de Tribunalul Dolj la 15 ani de închisoare pentru comiterea infracţiunilor de viol, lipsire de libertate şi port fără drept de armă albă, după ce a violat o fată de 14 ani.
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au stabilit că, în seara zilei de 23 aprilie, Gheorghe Mihail Dudă a ameninţat cu un cuţit o fată de 14 ani, a târât-o până acasă la el şi a violat-o. Plângerea victimei a fost confirmată de medicii legişti, care au confirmat că a fost obligată să întreţină raporturi sexuale. Tânărul a fost arestat preventiv, iar la sfârşitul lunii mai a şi fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunilor de viol, lipsire de libertate, port ilegal de cuţit şi ultraj contra bunelor morvaruri.
Săptămâna trecută, Tribunalul Dolj l-a găsit vinovat pentru toate infracţiunile comise şi l-a condamnat pe Dudă la 15 ani de puşcărie, pedeapsă la care judecătorii au adăugat un spor de trei ani. Pedeapsa de 18 ani cuprinde şi un rest de pedeapsă de 659 de zile de închisoare, rămas neexecutat după ce a fost eliberat condiţionat din puşcărie. Dudă a fost condamnat la cinci ani de închisoare în februarie 2012 pentru lipsire de libertate şi ameninţare, însă a fost eliberat condiţionat din Penitenciarul Drobeta Turnu Severin pe 11 februarie, anul acesta, printr-o hotărâre a Tribunalului Mehedinţi. La două luni după ce a fost eliberat, Dudă a fost arestat din nou, fiind acuzat că a violat o fată de 14 ani din Gângiova.
Tribunalul Dolj a mai hotărât ca victima lui Gheorghe Mihail Dudă să primească 3.000 de lei drept daune morale şi a dispus ca inculpatul să rămână în continuare după gratii. Sentinţa pronunţată săptămâna trecută de Tribunalul Dolj nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel de inculpat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS