14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPoliţistul prins cu mita în gură, ţinut în arest

Poliţistul prins cu mita în gură, ţinut în arest

Judecătorii Tribunalului Dolj au hotărât ieri ca ambii agenţi de poliţie de la Centrul de Arest Preventiv din cadrul IPJ Dolj, Vasile Bogdan Stîrlea şi Daniel Gheorghe Bulat, acuzaţi că le dădeau arestaţilor telefoane mobile în schimbul unor sume de bani, să fie judecaţi în continuare în stare de arest.
Ofiţerii Serviciului Anticorupţie Dolj au început cercetările în cazul celor doi poliţişti ai IPJ Dolj la începutul lunii octombrie, după ce o craioveancă a sesizat că un agent i-a cerut 250 de euro ca să-i dea un telefon mobil prietenului ei, care este încarcerat în arestul de pe strada Amaradia din Craiova. Oamenii legii îi supravegheau de mai mult timp pe agenţii de la arest, pentru că, în ultimul timp, mai multe persoane se plânseseră că aceştia le cer bani pentru a le da arestaţilor telefoane mobile.
Ulterior, anchetatorii au organizat o acţiune de prindere în flagrant. Denunţătoarea s-a întâlnit cu agentul Vasile Bogdan Stîrlea şi i-a dat cei 250 de euro şi telefonul mobil care urma să ajungă la prietenul ei din arest. Stîrlea, care a fost ridicat imediat după ce a pus mâna pe bani şi telefon, le-a povestit poliţiştilor că el este numai intermediarul, iar o parte din bani trebuia să-i primească colegul său, Daniel Gheorghe Bulat, acesta fiind şi cel care urma să-i dea telefonul arestatului. Agentul Stîrlea a fost de acord să colaboreze cu anchetatorii şi a plecat să îl întâlnească pe agentul Bulat ca să-i dea 150 de euro şi telefonul mobil, iar cei doi poliţişti s-au întâlnit în faţa blocului lui Bulat din cartierul Rovine. Stîrlea i-a dat cei 150 de euro şi telefonul mobil colegului său, iar când Bulat a plecat către casă şi-a dat seama că va fi prins în flagrant şi a rupt-o la fugă în scara blocului. A fost prins însă la etajul patru, în timp ce încerca să se caţere în podul blocului, iar după ce au pus mâna pe el, poliţiştii l-au percheziţionat, însă nu au mai găsit nici telefonul şi nici banii. Telefonul a fost găsit în pod, unde agentul îl aruncase, însă oamenii legii nu au mai găsit cei 150 de euro, deşi au căutat în podul blocului şi de la parter până la etajul patru. După aceea, anchetatorii au hotărât să-l ducă pe agentul Bulat la Parchet, pentru a-l audia, iar la ieşirea din bloc unul dintre poliţişti a observat că acesta mesteca. I-au deschis gura cu forţa şi au găsit şpaga, pe care Bulat încerca să o mestece şi să o înghită. Cei doi agenţi au fost arestaţi preventiv, iar la sfârşitul lunii octombrie au fost trimişi în judecată pentru comiterea infracţiunii de luare de mită. Ieri, Tribunalul Dolj a dispus menţinerea arestului preventiv în cazul celor doi inculpaţi, care în prezent sunt încarceraţi în Penitenciarul Craiova. Vasile Bogdan Stîrlea şi Daniel Gheorghe Bulat pot face recurs împotriva hotărârii instanţei, care se va judeca la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS