17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAmeninţat cu pistolul pentru un loc de parcare

Ameninţat cu pistolul pentru un loc de parcare

Un bărbat din comuna doljeană Lipovu a fost reţinut pentru comiterea infracţiunilor de ameninţare şi ultraj contra bunelor moravuri  fiind acuzat că, ieri-dimineaţă, a ameninţat cu pistolul un taximetrist cu care s-a certat pe un loc de parcare.   
Potrivit poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, Silviu Enache, de 43 de ani, din Craiova, a sunat la 112 şi a sesizat faptul că, în parcarea hipermarketului Auchan, şoferul unui Jeep Grand Cherokee l-a ameninţat cu un pistol. Ajunşi la locul incidentului, poliţiştii de la Secţia 3 au stabilit că „pistolarul“ este Gheorghe Budică, de 42 de ani, din comuna doljeană Lipovu. Bărbatul, care conducea un Jeep Grand Cherokee înmatriculat în Italia, şi-a parcat maşina pe unul din locurile rezervate taximetriştilor, iar când Enache i-a atras atenţia că nu poate lăsa maşina acolo, între cei doi a izbucnit o altercaţie. După un schimb de „amabilităţi“, Budică a scos un pistol cu aer comprimat şi l-a ameninţat pe Enache, care insista să-şi mute Jeepul de pe locurile rezervate pentru taximetriştilor.
Poliţiştii doljeni au precizat că cei doi au fost duşi la secţie pentru audieri, unde s-a stabilit că Gheorghe Budică deţine în mod legal pistolul cu bile. Budică este cercetat pentru comiterea infracţiunii de ameninţare, iar pentru că nu a putut prezenta permisul de conducere, oamenii legii fac cercetări şi pentru comiterea infracţiunii de conducere fără permis. Doljeanul a explicat în faţa poliţiştilor că a obţinut permisul de conducere în Italia, însă… nu îl are la el. Cert este că bărbatul nu figurează în baza de date ca deţinător al unui permis de conducere emis de autorităţile române, aşa că poliţiştii doljeni urmează să stabilească dacă are un permis eliberat de autorităţile din Italia, aşa cum susţine.
Oamenii legii au mai precizat pentru GdS că pistolul şi muniţia au fost ridicate până la încheierea cercetărilor în acest caz. Potrivit Codului Penal, ameninţarea se pedepseşte cu închisoarea de la trei luni la trei ani sau cu amendă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS