14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalA murit strivit de o grindă a Hotelului Jiul

A murit strivit de o grindă a Hotelului Jiul

Un tânăr de 19 ani din comuna doljeană Daneţi, angajat ca muncitor necalificat la o societate comercială care se ocupă de demolarea parţială a Hotelului Jiul din Craiova, şi-a pierdut viaţa aseară, după ce o grindă de beton s-a prăbuşit peste el.
Este vorba de Tudorel Coteanu. Tânărul a fost scos de sub grinda de beton de pompierii doljeni, însă medicii de pe ambulanţa SMURD, care a fost chemată la locul accidentului de muncă, nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa.
Din primele cercetări ale inspectorilor ITM Dolj s-a stabilit că tânărul, care lucra pe o schelă la demolarea unui perete al coşului de fum, a fost surprins de o grindă de beton care a căzut peste el odată cu peretele.
„În timp ce încerca să demoleze un zid de susţinere al unei grinzi de încastrare a coşului de fum, muncitorul a fost surprins de grinda de beton pe schelă. Din primele verificări, am stabilit că victima are contract individual de muncă şi purta echipamentul de protecţie“, a declarat Silviu Poenaru, şeful Serviciului de Control, Securitate şi Sănătate în Muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Dolj.
Muncitorul de 19 ani era angajat din iulie 2013 la SC CIDAGROFLOR SRL Daneţi, o societate comercială care execută lucrări de demolare parţială a Hotelului Jiul.
Reprezentanţii ITM Dolj au mai precizat că vor continua cercetările în acest caz pentru a stabili cu exactitate condiţiile în care şi-a pierdut viaţa muncitorul.
Hotelul Jiul a intrat într-un proces de transformare, urmând să aibă de la trei stele, la cât a fost catalogat în ultimii ani, patru sau cinci stele. Pe 21 octombrie, a început demolarea parţială a clădirii, iar construirea efectivă va începe cel mai probabil în primăvara anului viitor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS