16.7 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMedici şi poliţişti, „traşi pe dreapta“ de procurori

Medici şi poliţişti, „traşi pe dreapta“ de procurori

\n

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie împreună cu lucrători de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) au efectuat ieri 17 percheziţii în judeţul Gorj, în căutarea membrilor unei grupări care se ocupa cu obţinerea frauduloasă a permiselor auto. Potrivit Direcţiei Generale Anticorupţie, ancheta are legătură cu fapte de corupţie săvârşite de mai multe persoane referitor la eliberarea unor documente medicale şi alte înscrisuri necesare pentru obţinerea permisului de conducere, precum şi pentru promovarea probei practice în vederea obţinerii permisului de conducere. Membrii Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Române au pus în executare 16 mandate de aducere. Conform aceleiaşi surse, în cauză a fost începută urmărirea penală faţă de doi agenţi de poliţie şi un informatician (personal civil), toţi din cadrul Serviciului de Permise Auto Gorj, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi luare de mită.

Medici şi instructori auto învinuiţi

Alţi patru instructori auto şi un intermediar sunt învinuiţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, în scopul obţinerii unor permise de conducere pentru mai multe persoane. De asemenea, mai sunt învinuiţi patru medici şi trei asistente medicale, precum şi fiul unui medic, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, trafic de influenţă, fals intelectual, complicitate la uz de fals şi abuz în serviciu în vederea întocmirii unor fişe medicale. Descinderile de ieri s-au desfăşurat cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Române şi a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. În cauză, s-a beneficiat de sprijinul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă şi Serviciului Român de Informaţii, care au monitorizat membrii grupului ce s-a implicat în facilitarea obţinerii de permise auto, fără respectarea legislaţiei în vigoare.

Percheziţii la doctorii Vodislav

Mascaţii au descins la mai multe cabinete medicale, între care şi cel al lui Vasile Silian, precum şi la vila medicilor Vodislav. „Nu ştiu că se fac percheziţii la mine acasă. Eu sunt la serviciu. Nu vin acasă. Am şi probleme de sănătate. Nu ştiu ce caută procurorii la mine acasă. Nu ştiu ce se întâmplă. Sunt speriată. Copiii sunt cu mine“, a declarat medicul Dana Vodislav. De asemenea, a fost percheziţionat un club din centrul oraşului care a aparţinut fiului medicului Vodislav, respectiv lui Cristi Vodislav. A mai fost ridicat şi agentul-şef de poliţie Cristian Stroe, angajat al Serviciului Permise Auto. Oamenii legii au efectuat şi o percheziție la vila polițistului Cristi Stroe, de la Serviciul de Permise și Înmatriculări Auto Gorj. Alt poliţist, Daniel Ciurea, de la Serviciul de Permise şi Înmatriculări Auto Gorj, a fost audiat ieri, iar anchetatorii au decis să-l oblige să nu părăsească localitatea de domiciliu. Acesta este suspectat de trafic de influenţă, în timp ce colegul său Nicu Cristian Stroe este acuzat de luare de mită. Stroe a intrat ieri la audieri, urmând ca anchetatorii să decidă dacă îl vor cerceta în stare de libertate sau îl vor trimite în arest. Nu în ultimul rând, polițiștii au descins şi la o școală de șoferi din zona Debarcader, de unde au ridicat fișe medicale pentru permise. Audierile vor continua şi astăzi.

Poliţiştii neagă acuzaţiile

Cei doi poliţişti anchetaţi în dosar neagă acuzaţiile care le sunt aduse. Cristi Stroe susţine că aşteaptă ca justiţia să îşi facă datoria, după ce la finalul audierii sale a aflat că are doar interdicţie de a părăsi localitatea de domiciliu în următoarele 30 de zile. „Vreau din suflet ca justiția să-și facă datoria! După părerea mea, ceea ce se întâmplă este o mizerie! Eram în timpul examinării, m-au luat frumos, mi-au percheziționat autoturismul, apoi domiciliul, oamenii și-au făcut treaba exemplar. Sunt și eu polițist și știu cum merg lucrurile. Am primit interdicția de a părăsi localitatea fiind acuzat de infracțiunea de trafic de influență, pentru că am dat examen cu Marius Benegui, pe care îl cunosc de 20 de ani. El a ajuns să dea examenul cu mine fiind repartizat aleatoriu de computer, nu că a vrut el sau eu. Mi se reține faptul că i-am solicitat bunuri și bani, pe care nu i le-am cerut. Noi suntem prieteni. Cum să-i cer bani? Eu nu fac din astea. Regulile sunt stricte. (…) Eu sunt mai libertin și spun multe, dar mi le asum. Am înțeles că tot Serviciul Examinări auto e luat la întrebări. Este vorba despre un dosar penal din 2013, atât știu. Dacă nu m-au reținut, înseamnă că nu am făcut nimic. Am încredere în justiție”, a declarat Cristi Stroe, unul dintre polițiștii împotriva cărora a început urmărirea penală. Avocatul celor doi oameni ai legii a afirmat că aceştia susțin că sunt nevinovați. „S-a început urmărirea penală împotriva clienților mei, dar aceștia nu recunosc acuzațiile care li se aduc și vor fi cercetați în libertate“, a spus Oana Soare, avocatul celor doi polițiști de la Serviciul Permise Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS