14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalŞofer fugar, lăsat în libertate

Şofer fugar, lăsat în libertate

Judecătoria Craiova a hotărât ieri să respingă propunerea de arestare preventivă a şoferului care, în noaptea de sâmbătă spre duminică, a omorât un bărbat din comuna Bratovoieşti, care mergea pe marginea drumului, după care a fugit.
Cristian Badea, de 28 de ani, din Craiova, era căutat de poliţişti încă din noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce a lovit şi ucis cu maşina pe care o conducea, o autoutilitară Fiat Ducato, pe Aurel Ion, de 37 de ani, din Bratovoieşti, în timp ce mergea pe partea dreaptă a drumului, în localitate. Cristian Badea a fost prins de poliţişti duminică seară şi reţinut pe o perioadă de 24 de ore pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului. Reprezentanţii IPJ Dolj au precizat că, după producerea accidentului, tânărul şi-a abandonat maşina în apropierea locului accidentului. Şoferul a fost prins de poliţişti în Craiova şi a susţinut că a suferit un atac de panică şi de aceea a fugit, abandonându-şi atât victima, cât şi maşina.
Tânărul a fost dus în arestul IPJ Dolj duminică seară, iar ieri a fost prezentat la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea celor două infracţiuni. Instanţa a hotărât însă să respingă propunerea procurorilor şi a dispus ca Cristian Badea să fie cercetat în continuare în libertate pentru faptele comise. Hotărârea instanţei poate fi atacată cu recurs de procurorul de caz, o decizie definitivă în acest caz urmând să fie dată de Tribunalul Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS