9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCare este cel mai frumos cartier din Craiova?

Care este cel mai frumos cartier din Craiova?

http://www.youtube.com/watch?v=WuwMilI5ysc

Am încercat să aflăm care este cel mai frumos cartier în viziunea celor din Bănie, luând la pas cartierele.

Primul cartier în care am ajuns a fost Craioviţa Nouă. Aici oamenii au avut păreri diverse, însoţite de răspunsuri argumentate: „Îmi place Craioviţa Nouă, aici şi locuiesc. Găseşti de toate, avem piaţă, locuri de joacă pentru copii, o să se construiască şi catedrala. Nu m-aş muta în altă parte a oraşului“, a spus Elena Olteanu. Şi Andreea Vlad e de aceeaşi părere: „Craioviţa e frumoasă, avem spaţii verzi, părculeţe, locuri unde putem plimba şi căţeii. Nu m-aş muta de aici“. Chiar dacă locuieşte în Craioviţa Nouă, Alin Dan crede că cel mai frumos cartier este Rovine: „După părerea mea, Rovine e cel mai frumos pentru că e liniştit, e mai multă siguranţă pentru locuitori. Aş vrea să stau acolo“.
Din Craioviţa ajungem în Brestei şi stăm şi aici de vorbă cu oamenii. „Cel mai frumos cartier nu este Brestei, fiindcă suntem marginalizaţi. Nu avem străzi asfaltate, sunt mulţi câini. Aş vrea să stau mai spre centru, dar nu sunt posibilităţi. Îmi place şi Brazda, pentru că e curăţenie“, a spus Carmen Mornea. Lui Marian Petcu îi place Calea Bucureşi: „Îmi place Calea Bucureşti pentru că este spre centru, oamenii de acolo au alte condiţii faţă de cartierul nostru, unde străzile sunt nepavate“. Craioviţa Nouă mai este menţionată încă o dată şi de Ştefania Firu, ca fiind cel mai frumos cartier al Băniei: „Craioviţa mi se pare cel mai frumos cartier. Este curăţenie. Aş vrea să stau în acel cartier“. În staţia de autobuz găsim un tânăr căruia îi place tot Craioviţa Nouă. „Craioviţa e frumoasă. Dar aş schimba ţara, nu cartierul în care locuiesc“, mărturiseşte Marian.

„Eu cred că cel mai frumos cartier e Craioviţa Nouă“

Din Brestei mergem în Catargiu. Şi aici întâlnim oameni cu păreri diverse. „Cred că centrul e cel mai frumos pentru că este curat, îngrijit, dar nu aş vrea să locuiesc în altă zonă a oraşului decât aici. În Catargiu m-am obişnuit, stau aici de 44 de ani“, a povestit Ionela Adam. Găsim o altă părere la Eliza Cizmaru: „Cel mai frumos cartier este Craioviţa Nouă. Catargiul lasă de dorit, dar tot nu aş pleca de aici pentru că m-am obişnuit în acest cartier“, a povestit femeia. „Eu aş spune Craioviţa pentru că este cel mai amenajat, acolo s-au făcut mai multe lucrări. Am stat acolo 40 de ani“, a spus Titina Senei, altă locuitoare a Băniei.
Alt cartier, alţi locuitori, ajungem în 1 Mai şi aflăm şi părerile oamenilor de aici: „Mie mi se pare cel mai amenajat Sărari, are trotuare asfaltate, parcări sunt destule. Acolo găseşti şi părculeţe pentru copii. Aş vrea să locuiesc într-un cartier mai lângă centru“, a spus Petre Odină. Roberta crede că Valea Roşie concurează pe lista cartierelor cele mai frumoase. „Valea Roşie e cel mai frumos, după părerea mea pentru că e cel mai curat şi cel mai aranjat. M-aş muta acolo pentru că aşa aş fi aproape de şcoală“, a povestit tânăra. Andreei îi place cartierul în care locuieşte: „Stau în 1 Mai şi consider că el este cel mai frumos, cu mici probleme cum ar fi câinii, dar e OK. Aş vrea să locuiesc în centru pentru că aş fi aproape de toate instituţiile“.
Din 1 Mai dăm fuga în Brazda lui Novac şi aflăm ce zic şi locuitorii de aici. Letiţia Turlacu e de părere că Brazda e în fruntea clasamentului. „Brazda e cel mai frumos cartier pentru că aici locuiesc eu. E liniştit, curat. Totul e bine în afară de câinii care ne mai supără uneori“, specifică femeia. Întâlnim altă locuitoare din Bănie, care crede acelaşi lucru. „Brazda, pentru că stau aici de 50 de ani, nu m-aş muta“, conchide Elena Punea. De aceeaşi părere este şi Elena Neagoe: „Cel mai frumos este Brazda lui Novac pentru că este curăţenie. Oamenii sunt mult mai civilizaţi şi respectuoşi, dar cred că sunt şi alte cartiere care pot concura cu Brazda, mă refer acum la Calea Bucureşti“.
Următorul popas îl facem în Valea Roşie şi aflăm părerea de la locuitorilor de aici. „Valea Roşie e cel mai frumos cartier pentru că e linişte, avem magazine, e piaţă, nu sunt foarte mulţi câini. Aş vrea să locuiesc în 1 Mai sau tot aici“, a povestit Victoria Grigorie. Mirela Butărescu crede că: „Cel mai frumos este centrul oraşului, dar nici un cartier nu este curat. În primul rând, ar trebui să fie lumea mai civilizată. Sincer, nici centrul nu e extraordinar, dar e OK“.

Şi 1 Mai concurează pentru cel mai frumos cartier

Ajungem şi în Lăpuş şi vedem că părerile diferă. „Îmi place Lăpuşul pentru că aici am copilărit, dar aş prefera să stau în 1 Mai pentru că aş fi aproape de parc, e o zonă frumoasă“, zice Nicu. Lui Cristian Sabău îi place tot 1 Mai pentru că acolo stau toţi prietenii: „Este cartierul în care am crescut şi acolo sunt toţi prietenii mei, părinţii mei, deci este cel mai frumos“.
Din Lăpuş ne grăbim spre Rovine. Aici oamenii cu care vorbim spun că e un cartier liniştit. „Aici locuiesc şi îmi place, e o zonă bună, liniştită. S-au făcut multe modernizări şi cred că frumos este şi în Craioviţa, am stat şi acolo“, a spuns Nicu Ileana. „Cel mai frumos cred că e în Rovine şi nu aş vrea să mă mut de aici că m-am obişnuit în locul asta. Înainte am stat în Craioviţa Nouă, e frumos şi acolo, dar e aglomerat“, a spus Mihăiţă Negoiţă.
Nu am scăpat nici cartierul Bariera Vâlcii. Locuitorii de aici nu sunt tocmai încântaţi de zona în care locuiesc. „La noi aici nu s-a făcut nimic. Cel mai frumos e Craioviţa Nouă, acolo s-a investit cel mai mult. Aş vrea să locuiesc în afara Craiovei pentru că e mai multă linişte şi mai puţin praf, mai puţină poluare“, a povestit Ion Ţurlea. În schimb, Andra Călinoiu e de părere că 1 Mai e cel mai frumos: „1 Mai e cel mai frumos cartier pentru că acolo e mult mai curat decât în Barieră. Şi în alte cartiere e la fel de curat comparativ cu ce e aici la noi“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS