20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCJ Dolj investeşte 2,2 milioane de lei în echipamente medicale

CJ Dolj investeşte 2,2 milioane de lei în echipamente medicale

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, afirmă că instituţia este pregătită să investească 2,2 milioane de lei pentru a achiziționa noi echipamente medicale pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Craiova, cea mai mare unitate sanitară din regiunea Oltenia.
Totodată, Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj, a precizat că decizia este impulsionată de succesul primelor intervenții medicale efectuate de specialiștii spitalului cu aparatura cumpărată de consiliul județean.
„Consiliul Județean Dolj a demarat la începutul acestui an o acțiune prin care și-a propus achiziția unor aparate medicale moderne pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență, având în vedere că acelea cu care se intervenea fie erau învechite, fie lipseau. Ne-am întâlnit cu medicii și conducerea SCJU Craiova pentru a ne consulta în privința echipamentelor ce urma să fie cumpărate. Într-o primă fază am alocat 1,3 milioane de lei pentru a achiziționa 13 aparate medicale.
Cele mai multe dintre acestea au fost puse în funcțiune. Avem deja primele rezultate pozitive, medicii de la spital intervenind cu succes în câteva zeci de cazuri.
Din datele pe care ni le-au transmis cei de la SCJU, laserul de pol anterior pentru glaucom și chirurgia cataractei, dar și laserul de pol posterior pentru retinopatia diabetică sunt utilizate la capacitate maximă de către specialiștii de la Clinica de Oftalmologie.
De asemenea, așa cum și mass-media din Craiova au evidențiat, în urmă cu câteva zile, specialiștii Clinicii de Urologie au folosit cu succes complexul sistem de laparascopie în cazul unui pacient. A fost, practic, prima intervenție medicală cu laparoscopul achiziționat de Consiliul Județean Dolj.
Toate aceste vești le-am primit cu un sentiment de satisfacție sufletească, pentru că aceste echipamente moderne cumpărate din fonduri proprii de CJ Dolj au putut fi folosite pentru a salva primele vieți.
Aceste reușite ne determină să mergem mai departe în demersul nostru de a încerca să echipăm secțiile spitalului cu câte un aparat de care au nevoie. Suntem pregătiți să trecem la o a doua etapă de investiții în achiziția de echipamente. Este vorba de 2,2 milioane de lei pe care îi vom aloca pentru achiziția unor aparate de anestezie, a unor echipamente performante de radiologie, a unei stații de dedurizare sau a unei mese de operații pentru Neurochirurgie.
În următorii doi-trei ani dorim să ducem la bun sfârșit proiectul construirii de la zero a unei clinici de chirurgie cardio-vasculară și cardiologie intervenţională, cel al modernizării și extinderii Unității de Primiri Urgențe (UPU) a spitalului, iar în câteva luni urmează să finalizăm lucrările la Ambulatoriul de specialitate al spitalului.
Sigur că ne-am dori să facem mai mult, dar toate aceste investiții pe care le punem în operă sunt pe măsura posibilităților financiare pe care le are consiliul județean. Avem nevoie ca alături de CJ Dolj să vină și Ministerul Sănătății, pentru că singuri nu vom putea face totul pentru acest spital și, în definitiv, pentru comunitatea craioveană și doljeană“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.
La rândul său, vicepreședintele Consiliului Județean Dolj, Cristinel Iovan, a afirmat: „Rămânem fideli angajamentului nostru de a investi cu prioritate în domeniul sănătății şi în special în SCJU Craiova. Sunt câteva obiective pe care ne-am propus să le atingem și am speranța că le vom duce la bun sfârșit până în 2016. Pe 30 septembrie vom aproba indicatorii tehnico-economici pentru două dintre proiectele noastre investiționale: extinderea UPU și clinica de chirurgie cardio-vasculară și cardiologie intervenţională.
Urmează și alte investiții pe care Consiliul Județean Dolj le are în vedere, investiții care, odată realizate, vor ajuta SCJU Craiova să se poziţioneze între principalele centre medicale regionale din ţară”.
Într-o adresă înaintată Consiliului Judeţean Dolj, conducerea SCJU Craiova arată că „pentru anul 2013 se doreşte achiziţionarea de aparate de anestezie pentru blocurile operatorii, aparat de hemofiltrare pentru ATI, aparat de dializă pentru ATI etc., valoarea acestora fiind de aproximativ 2.200.000 de lei”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS