20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMitică Popescu, deţinut în închisorile comuniste

Mitică Popescu, deţinut în închisorile comuniste

Actorul Mitică Popescu, încarcerat timp trei ani în mai multe închisori comuniste, printre care şi colonia de muncă de la Periprava, povesteşte cum mulţi deţinuţi mureau de foame şi de epuizare, iar alţii de inimă rea, declarând că el a avut noroc că era tânăr când a fost condamnat, conform Mediafax.
Mitică Popescu arată, pentru gandul.info, că a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru că nu şi-a turnat nişte prieteni care, la o petrecere, au spus că vor să plece în America, în anul 1958.
A fost încarcerat la data de 9 februarie 1959.
„După arestare, o perioadă nu ne-au scos la muncă. Aşa era atunci. În vară, prin iunie, ne-au mutat, însă, de la Jilava la Periprava, la munci agricole, la porumb. E drept că n-am stat acolo decât vreo trei luni, până în septembrie. Pe urmă, ne-a mutat iar, în Balta Brăilei, la Salcia, într-o colonie de muncă – am lucrat la dig, la canalele de desecare. La Salcia am stat până în noiembrie 1961, când m-au liberat”, povesteşte scurt Mitică Popescu.
Nu şi-l aminteşte pe Ion Ficior, care conducea colonia de la Periprava în perioada aceea, dar îşi aminteşte suferinţele îndurate acolo: „Foamea era îngrozitoare. Ne dădea o zeamă de arpacaş şi un colţ de pâine. Mâncai cel mai bine când visai. Apa pe care o beam era scoasă direct din Dunăre, iar ţânţarii ne mâncau de vii”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS