9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAlee frumoasă, cinste cui te-a îngrijit!

Alee frumoasă, cinste cui te-a îngrijit!

http://www.youtube.com/watch?v=05IvLFmU0b8

Aleea 1 Şimnic sau calvarul şoferilor şi al locatarilor; aşa ar putea fi numită o stradă din Craiova care n-a mai fost reparată de când lumea. Hârtoapele fac casă bună cu lipsa eficienţei canalizării, în ciuda faptului că locuitorii plătesc, după cum spun, impozit pentru zona a doua.

Un cititor al Gazetei de Sud ne-a semnalat faptul că, pe strada sa, autorităţile nici măcar nu s-au obosit să niveleze drumul, dar să îl asfalteze. Este „un drum valuri-valuri, mai ceva ca după război şi demn de oricare alt sat, nu de un oraş care doreşte să devină capitală culturală. Pe acolo nu s-a mai trecut nici măcar cu buldozerul de peste cinci ani, nu cere nimeni asfalt şi trotuare, dar nici măcar o nivelare care s-ar face în câteva ore? Pe o stradă care nu se află la mai mult de 3,5 km de Primăria Craiova, unde doamna primar Olguţa nu face decât umbră pe acolo şi nimic altceva“, ne-a scris un locuitor al acestei străzi pe adresa [email protected].

Iarna, un anotimp magic pentru locuitori

Pe teren, situaţia nu se schimbă deloc, ba dimpotrivă, se înrăutăţeşte. Încă de la intrarea pe stradă, te întâmpină fel de fel de gropi pe care şoferii încearcă să le ocolească, dar reuşesc cu greu. Alţi şoferi, cei de pe tiruri, mai ocolesc pe aici ca să fenteze Centura. Ca şi în alte zone ale Craiovei, unde locuitorii s-au săturat să aştepte, şi oamenii de aici s-au adaptat. Pe aici, pe stradă, mulţi au încercat să aducă drumul la o stare rezonabilă folosindu-se de pietrişul pentru construcţii.
 „Având în vedere că este o stradă destul de aproape de centrul Craiovei, ne descurcăm greu, vedeţi cum este terenul. Vin şi maşini mari care ocolesc cântarul de pe Centură şi trec pe aici, formându-se aceste găuri. Bineînţeles că nici carosabilul, dacă putem să-i spunem aşa, nu e în regulă“, consideră Ionuţ Mândră, care-şi construieşte o casă în zonă şi spune că n-a experimentat încă „bucuria“ zăpezilor. Alţii însă au trăit magia Crăciunului la maximum. „Cel mai prost este iarna, iarna se face… Plugurile primăriei nu trec şi noi plătim mult, noi suntem trecuţi la zona a patra şi plătim la zona a doua la financiar. (…) Este prevăzută asfaltată şi trecută asfaltată. Am mai pus noi bani, a mai pus un domn de aici, dar am pus noi bani, am chemat excavator, maşini de piatră. Dar, în rest, primăria nu a făcut nimic, doar au zis «alege-ne» şi cutare. Barem doamna Olguţa nu a făcut nimic“, susţine Alexandru Coandă, care s-a născut, a crescut şi încă locuieşte aici. Nici el nu pare să ştie de ce.  

Ofertă: Reparaţii „la mişto“, doar înainte de alegeri!

Locuitorii ştiu că strada li se repară „la mişto“ ori de câte ori se apropie alegerile. Atunci, candidaţii se întrec în vorbe şi câteva fapte vitejeşti, care nu durează, însă, mult. „De când au făcut-o, numai de mântuială au făcut-o. Au pus piatră, aruncau piatră numai cu câteva săptămâni până-n votare, dădeau cu un tractor din ăsta greu peste ea şi apoi dispărea. La prima ploaie se făceau gropi şi mergeai ca pe maidan. Strada e foarte circulată, case sunt multe, deci nu e problemă să spună că nu sunt case şi oameni care să locuiască pe stradă. După ce se terminau alegerile, nimeni nu mai asfalta nici o stradă. Lucrare serioasă n-a fost niciodată făcută aici“, a povestit Gheorghe Nicuţ. Din această stradă, denumită „alee“, pornesc alte mici alei, dintre care unele sunt în pantă. Apa le intră oamenilor în casă nu numai din cauza aceasta, ci şi pentru că… gurile de canalizare sunt mai sus decât nivelul drumului.
Şi aceşti oameni, la fel ca alte sute – sau mii – de craioveni, plătesc nişte taxe imense şi primesc în schimb condiţii inumane de trai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS