19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLacrimile nesimţite ale Primăriei Craiova

Lacrimile nesimţite ale Primăriei Craiova

http://www.youtube.com/watch?v=DNcll4dFkRE

Cât costă lacrimile Primăriei Craiova pentru moartea marelui fotbalist Costică Ştefănescu? 60.000 de lei. Aceasta este suma pe care consilierii locali din Craiova au aprobat-o ieri la solicitarea municipalităţii, sumă care, susţine primăria, reprezintă cheltuielile de înmormântare ale legendei Craiova Maxima.
Avea nevoie familia marelui fotbalist de pomana din bani publici făcută de Primăria Craiova pentru înmormântare în condiţiile în care Costică Ştefănescu a lăsat o avere de circa 4,5 milioane de euro? Numai prin cheltuieli care sfidează bunul-simţ putea Primăria Craiova să aducă un omagiu „căpitanului“ Craiovei Maxima şi al naţionalei României? O întrebare la care GdS a încercat să obţină răspuns din partea craiovenilor simpli care, majoritatea, poate ar fi nevoiţi să se împrumute pentru a-şi înmormânta persoana dragă pe care au pierdut-o. Să nu fim greşit înţeleşi. Costică Ştefănescu merita toate onorurile pentru activitatea sportivă. Însoţit pe ultimul drum de sute de oameni, de suporteri, de foştii colegi de la Craiova Maxima, înmormântat cu onoruri militare, Costică Ştefănescu a lăsat familiei o avere impresionantă: două vile turistice în staţiunea Eforie, Maryland şi Eveline, în care ar fi investit 1,8 milioane de euro. Ştefănescu a mai cumpărat şi un imobil la Miami, în valoare de 300.000 de euro, într-o zonă unde şi Cristi Borcea deţine un apartament. „Căpitanul“ a făcut cei mai mulţi bani ca antrenor în Qatar, Siria, Arabia Saudită şi Kuweit, de unde a încasat aproximativ două milioane de euro. Deci, familia nu avea nevoie de pomana de 60.000 de lei plătită de primărie din banii craiovenilor. Achitând aceşti bani, primăria i-a făcut un deserviciu lui Costică Ştefănescu. Bărbat mândru, ştiind că a muncit o viaţă pentru banii câştigaţi, ar fi acceptat Costică Ştefănescu să fie înmormântat pe banii oraşului?  Îndrăznim să credem că nu.
Pe de altă parte, aplecându-ne puţin asupra sumei, primăria nu a explicat nicăieri cum o înmormântare poate costa 60.000 de lei. În raportul care însoţeşte proiectul de hotărâre aprobat ieri de consilierii locali, Serviciul Imagine, Relaţii Publice, Purtător de Cuvânt, Redacţie Ziar face referire doar la statutul de cetăţean de onoare al Craiovei primit de Costică Ştefănescu printr-o hotărâre din 2003 şi la faptul că la moartea marelui căpitan Craiova a intrat în doliu şi îşi plânge idolul. Durerea celor care l-au iubit pe Costică Ştefănescu nu poate fi cumpărată cu bani. Primăria a vorbit de multe ori despre cum a reuşit să convingă firmele să sponsorizeze diferitele lucrări din oraş derulate de municipalitate. Numai în cazul „căpitanului“ nu s-a putut. Iar Costică Ştefănescu nu merita să-i fie întinată memoria în acest fel.

Ce spun craiovenii

Craiovenii au păreri împărţite în legătură cu acest subiect. „La banii pe care îi avea nu trebuia să-i mai dea primăria. Să dea oamenilor săraci şi după, ce mai rămâne, să-i dea şi lui. La banii pe care am auzit că îi are nevasta lui… Nu ar trebui să mai dea tot celor care au. Aici, în Craiova, celui care are bani tot lui i se dau“, a spus domnul Dârcea (foto). „Este o idee foarte bună pentru că a fost o persoană care a făcut ceva pentru Craiova. A avut o valoare în acest oraş. Mulţi bani s-au cheltuit fără nici o treabă. Este bine că alocă bani şi pentru el“, a spus  Cornel Popescu (foto).
„Mi se pare o idee bună, campionul să fie răsplătit. Suma nu mi se pare deloc mare, e o sumă modică“, crede Cosmin.
„Cred că este o sumă foarte mare aceea acordată familiei fotbalistului Costică Ştefănescu. Cu aceşti bani se putea face altceva. Ce-i drept, puteau să-i dea o sumă, dar nu una atât de mare“, a spus şi Dan Adrian (foto).
„Nu mi se pare firesc, pentru că a fost o persoană care a avut un loc de muncă şi a câştigat destul de mult. Mai bine ar fi ajutat oamenii care au nevoie într-adevăr de aceşti bani. Banii publici nu sunt făcuţi pentru a ajuta nişte personalităţi, chiar şi într-o situaţie ca asta“, crede doamna Dumitriu (foto).
„Mi se pare foarte bună ideea, suma nu e prea mare la ce a făcut pentru Craiova. Am jucat şi eu fotbal cu Costică Ştefănescu“, a declarat Constantin Popescu (foto). „Cu banii ăştia ar putea să ajute alte familii nevoiaşe. Am foarte multă stimă pentru marele fotbalist Costică Ştefănescu, dar eu cred că soţiei lui i-au rămas destui bani“, a spus Dumitru Marinescu.
Costică Ştefănescu ce ar fi spus, oare?
Roxana Nica,
Ana-Maria Predilă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS