17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRomii din Piatra Olt, în atenţia autorităţilor

Romii din Piatra Olt, în atenţia autorităţilor

În dimineaţa zilei de astăzi, Instituţia Prefectului – Judeţul Olt a participat la şedinţa Grupului de lucru mixt organizată la Primăria oraşului Piatra Olt. La întâlnire au mai participat alături de primarul oraşului: Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale Olt, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă, reprezentanţii romilor din Piatra Olt – expertul local pe probleme de romi, mediatorul şcolar, profesorul de limba romani şi liderii locali.
Principala problemă discutată a fost legată de situaţia persoanelor care au dosare de ajutor social şi în acelaşi timp figurează ca salariaţi în bazele de date ale Inspectoratului Teritorial de Muncă.
Directorul Cancelariei Prefectului, Dan Stoichicescu le-a indicat romilor prezenţi la discuţii să ceară informaţii la primărie de fiecare dată când au nevoie, pentru a evita apariţia unor astfel de probleme pe viitor.
Trebuie menţionat că sunt persoane care nu ştiu de existenţa unor contracte de muncă încheiate pe numele lor, figurând ca angajaţi în evidenţele Inspectoratului Teritorial de Muncă şi din aceste motive sunt în situaţia de a pierde ajutorul social.
Urmează ca primăria să ajute aceste persoane în demersurile către Inspectoratului Teritorial de Muncă, respectiv instituţiile în măsură să rezolve eventualele inadvertenţe.
Un alt subiect abordat în cadrul întâlnirii a fost prezentarea, de către consultantul pe probleme de romi din cadrul Instituţiei Prefectului – Judeţul Olt, doamna Cristina Mihai, a proiectului “Sănătatea mai aproape de tine!” , finanţat de Agenţia Naţională pentru Romi şi derulat de Asociaţia pentru Dezvoltarea Economiei Sociale Olt în parteneriat cu Instituţia Prefectului – Judeţul Olt.
În încheiere liderii romilor au menţionat că lipsa locurilor de muncă este principala problemă a comunităţii de romi din Piatra-Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS