9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAdministratorul unei firme vâlcene, trimis în judecată pentru evaziune fiscală

Administratorul unei firme vâlcene, trimis în judecată pentru evaziune fiscală

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Știube Viorel, administrator al SC ABC VEST TRAFIC SRL Oradea și SC VIMAN AGRO INVEST SRL Oradea, respectiv în calitate de administrator de fapt al SC TRANSPORT EURO SRL Budești, judeţul Vâlcea, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de evaziune fiscală, în formă continuată.
În cursul anilor 2007 – 2008, inculpatul Știube Viorel, în calitate de administrator al SC ABC VEST TRAFIC SRL Oradea și SC VIMAN AGRO INVEST SRL Oradea, respectiv în calitate de administrator de fapt al SC TRANSPORT EURO SRL Budești, jud. Vâlcea, a achiziționat din Ucraina și Slovacia produse petroliere neaccizabile (ulei de bază), în cantitate totală de peste 6.000 tone, pe care le-a comercializat pe teritoriul României, drept carburant auto – motorină.
Pentru a justifica operațiunile comerciale de valorificare a uleiului de bază drept motorină și pentru a eluda plata obligațiilor fiscale datorate bugetului general consolidat, a creat un circuit fictiv de mărfuri, documente și bani, în care a interpus, în mod formal, SC DAMCO NAFTA SRL Ianca, jud. Bihor și SC MINERVA ȘIMLEU SILVANIEI SA Oradea (societăți controlate și coordonate de inculpat), prin întocmirea și înregistrarea în evidențele contabile de facturi fictive, care atestau o aparentă stare de legalitate.
În această modalitate, inculpatul Știube Viorel a creat în dauna bugetului general consolidat al statului un prejudiciu în cuantum total de 13.826.596,65 lei (echivalentul a aproximativ 3.950.456 euro).
În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra bunurilor mobile și imobile aparținând inculpatului Știube Viorel și ale părților responsabile civilmente SC ABC VEST TRAFIC SRL Oradea și SC VIMAN AGRO INVEST SRL Oradea.
Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Bihor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS