14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTeatrul Liric îşi ia banii înapoi

Teatrul Liric îşi ia banii înapoi

Dirijorul Florian George Zamfir a fost obligat de instanţă să achite Teatrului Liric „Elena Teodorini“ din Craiova suma de 6.500 de lei, bani pe care i-a primit drept despăgubiri salariale după ce conducerea instituţiei l-a concediat. Hotărârea este definitivă şi a fost luată de magistraţii Curţii de Apel Craiova pe 19 iunie. Curtea de Apel a admis în şedinţa din 19 iunie recursul formulat de juriştii Teatrului Liric „Elena Teodorini“ şi a modificat şentinţa Tribunalului Dolj. În aceeaşi şedinţă de judecată, a fost respinsă contestaţia, fostului director al instituţiei de cultură, Florian George Zamfir.
Vă reamintim că dirijorul Zamfir a contestat în instanţă decizia de concediere nr. 93/21.09.2012 a Teatrului Liric. Pe 18 martie, Tribunalul Dolj a admis contestaţia şi a dispus anularea deciziei de concediere dată de conducerea Teatrului Liric. Prin hotărârea luată, instanţa a obligat instituţia de cultură să-l reîncadreze pe contestatar (Florian George Zamfir – n.r.) pe postul deţinut anterior. De asemenea, Liricul craiovean trebuia să-i plătească despăgubiri echivalente cu drepturile salariale, majorate şi indexate, de care ar fi beneficiat de la data concedierii şi până la reintegrarea efectivă. Decizia instanţei a fost executorie, cu drept de recurs în termen de zece zile de la comunicare. Teatrul Liric „Elena Teodorini“ l-a reîncadrat pe dirijorul Florian George Zamfir pe postul deţinut înainte de concediere şi i-a restituit, conform deciziei Tribunalului, o parte din bani, suma de 6.500 de lei, dar a făcut recurs.
Pe 19 iunie, Curtea de Apel a admis recursul teatrului şi a modificat sentinţa instanţei de fond. Aşa se face că, în final, dirijorul Florian George Zamfir este cel care va trebui să dea înapoi banii primiţi de la Teatrul Liric, în termen de 30 de zile de la data emiterii hotărârii. Este vorba de aproximativ 6.500 de lei, aşa cum spunea directorul instituţiei de cultură, Antoniu Zamfir.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS