9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn mort şi trei răniţi într-un accident violent

Un mort şi trei răniţi într-un accident violent

Un tânăr, de 31 de ani, şi-a pierdut viaţa şi alte trei persoane au fost rănite în urma unui grav accident de circulaţie produs sâmbătă noaptea, în localitatea doljeană Şimnicu de Sus.
Cei patru tineri plecaseră cu un Opel din comuna Fărcaş şi circulau pe DN 6B, către Craiova, însă drumul lor s-a oprit la aproximativ 15 kilometri de municipiu. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj, sâmbătă noaptea, în jurul orei 1.30, craioveanul Florin Dragu, de 23 de ani, care conducea un Opel pe DN 6B, în satul Leşile, comuna Şimnicu de Sus, într-o curbă la stânga, a pierdut controlul direcţiei de mers, a ieşit de pe drum şi a intrat în şanţ, apoi autoturismul s-a izbit violent de un cap de pod din beton.
În urma impactului, Mirel Ivan, de 31 de ani, din comuna Fărcaş, pasager pe bancheta din spate a maşinii, a murit pe loc, trupul tânărului fiind scos dintre resturile maşinii de echipajele de descarcerare ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj. Alt pasager, Gigi Dinu, de 21 de ani, tot din Fărcaş, care se afla pe locul din dreapta faţă al Opelului, a fost rănit grav. În schimb, Virgil Cincă, de 27 de ani, din aceeaşi localitate, care stătea pe bancheta din spate, a scăpat cu leziuni mai uşoare, ca şi tânărul de 23 de ani, care se afla la volanul maşinii. Cei trei răniţi au fost transportaţi la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde au primit primele îngrijiri medicale.
Poliţiştii de la Rutieră au stabilit că şoferul a pierdut controlul direcţiei şi a intrat în şanţul de pe marginea drumului din cauza vitezei excesive cu care circula, deşi şoseaua era umedă la acea oră.
A existat ipoteza că şoferul Opelului ar fi făcut întrecere cu alt autoturism, însă poliţiştii au precizat că nu a fost vorba de o cursă. Într-adevăr, tinerii erau însoţiţi către Craiova de doi amici care se aflau într-un Hyundai, însă aceştia din urmă plecaseră mai târziu din Fărcaş şi au ajuns în satul Leşile la câteva minute după producerea accidentului.  
Reprezentanţii IPJ Dolj au mai precizat că pe numele şoferului de 23 de ani a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS