20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalScandal pe balta cu peşte

Scandal pe balta cu peşte

O comunitate din Mehedinţi este pusă pe jar de mai mulţi cetăţeni de etnie romă, care au trecut chiar şi la ameninţări cu moartea, numai ca să pună monopol pe un lac plin cu peşte.
Ultima ispravă a romilor a fost comisă ieri, când au intrat abuziv pe proprietatea unui cetăţean. După ce au desecat un lac, au început să adune peşte cu găleata, deşi lacul aparţine unui cetăţean care a cumpărat terenul cu lac cu tot cu ani în urmă.
De frica romilor, oamenii din Batoţi au asistat neputincioşi cum romii îşi umpleau găleţile cu peşte, mai ales că poliţia i-a sfătuit să nu facă nimic, pentru că romii sunt foarte agresivi. Oamenii spun că cetăţenii de etnie romă ar fi încurajaţi să vandalizeze balta cu peşte chiar de viceprimarul comunei Devesel, care le-a dat romilor acordul să sece lacul de apă pentru a prinde tot peştele.
„Au dat drumul la baltă acum două zile, cu ştirea viceprimarului, pentru că vicele a fost acolo, eu l-am văzut. Apoi au venit romii şi au început să adune peşte cu găleţile. Dacă am încercat să le spunem să plece că nu este balta lor
ne-au ameninţat, ne-au spus că, dacă ne băgăm, ne bat până ne omoară. Am fost la poliţie de atâtea ori. Chiar poliţia mi-a spus: «Nea Ilie, stai liniştit acasă, să nu ieşi din curte când îi vezi la peşte că ăştia sunt în stare să te omoare!». Păi atunci eu ce să mai fac, mă fac că nu îi văd“, a spus un localnic.
Romii susţin că sunt nevinovaţi şi spun că nu ştiau că au intrat pe o proprietate privată. Prinşi cu mâţa în sac, aceştia au spus că au vrut doar să prindă nişte peşte pentru că nu au ce să mănânce.
„Ce am prins, domnule, vreo doi peşti mici?! Sincer, nici nu am ştiut că a cumpărat cineva balta, pentru că aici pescuiesc de când mă ştiu. Dacă a cumpărat-o, de ce nu a pus o pancartă că e privat“, a spus unul dintre romii găsiţi la faţa locului.
Localnicii sunt îngroziţi de romi şi spun că de multe ori nu au anunţat nici poliţia de frică.
„Pe mine m-au bătut acum vreo câţiva ani de am ajuns în spital cu buza spartă şi cu arcada. Fac legea aici la noi, pentru că sunt mulţi şi poliţia nu le face nimic. Eu le-am spus: Băi fraţilor, omul ăla a dat nişte bani pe balta asta, are crescătorie de peşte acolo, cum să intraţi voi aşa? Şi mi-au spus că trag carne cu cleştele din mine dacă mă mai bag“, a mai spus un localnic din Batoţi.
Poliţia a ridicat de la faţa locului patru cetăţeni de etnie romă şi le-a întocmit dosare penale.
Proprietarul bălţii cu peşte, Mişu Drăghinescu, a depus plângere la poliţia din comuna Devesel pe numele cetăţenilor care i-au vandalizat proprietatea, dar şi pe numele viceprimarului, iar la Parchetul din Drobeta Turnu Severin a făcut altă plângere pe numele primarului şi vicelui din Devesel.
Nici primarul şi nici viceprimarul din comuna Devesel nu au fost de găsit pentru a-şi spune punctul de vedere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS