17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFiu de primar, cercetat pentru lipsire de libertate

Fiu de primar, cercetat pentru lipsire de libertate

Iustin Stanciu, fiul primarului din localitatea doljeană Apele Vii, Augustin Stanciu, este cercetat într-un caz de lipsire de libertate şi loviri, după ce ar fi legat de un stâlp, lovit şi batjocorit un băiat, de 12 ani, din comună.

Un cititor GdS, care a cerut să nu-i fie dezvăluită identitatea, a sesizat faptul că „Iustin Stanciu, băiatul primarului din comuna Apele Vii, este cercetat penal pentru lipsire de libertate şi rele tratamente aplicate minorului M.P., de 12 ani, din comună. L-a legat de un stâlp la stadionul de fotbal, l-a batjocorit, bătut şi l-a forţat să bea urină“, a precizat cititorul GdS.
Incidentul, care s-ar fi petrecut în jurul datei de 1 mai, a fost confirmat de reprezentanţii IPJ Dolj, care au explicat că procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au primit în legătură cu acest caz o sesizare anonimă, care a fost direcţionată şi înregistrată la Poliţia Oraşului Bechet pe 28 mai. Poliţiştii fac însă cercetări pentru lipsire de libertate şi lovire, nu pentru rele tratamente aplicate minorului.
„La Poliţia Oraşului Bechet a fost înregistrat un dosar penal în care se efectuează actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru a se stabili dacă se întrunesc elementele constitutive ale infracţiunilor de lipsire de libertate şi lovire sau alte violenţe“, a explicat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Adrian Căpraru. Poliţiştii doljeni spun că, până în prezent, au fost audiaţi părinţii minorului, care au precizat însă că nu vor să depună plângere împotriva celui care le-a batjocorit copilul. În schimb, oamenii legii au reuşit să identifice mai mulţi martori, care au fost deja audiaţi.

A mai scăpat de un dosar

Nu ar fi pentru prima oară când Iustin Stanciu ar scăpa basma curată pentru comiterea unei infracţiuni de lovire sau alte violenţe. În noaptea de 22 spre 23 decembrie, anul trecut, o tânără, de 17 ani, din Celaru, a fost transportată la Spitalul de Urgenţă Craiova, după ce a fost lovită de fiul primarului din Apele Vii într-o discotecă din comună. Medicii craioveni au diagnosticat-o pe tânără cu traumatism facial acut, excoriații la nivelul feței și o contuzie a buzei inferioare. Poliţiştii din cadrul IPJ Dolj au explicat că, la acea vreme, minora de 17 ani a refuzat să depună o plângere şi să se prezinte la IML Craiova pentru obţinerea unui certificat medico-legal, motiv pentru care Iustin Stanciu nu a putut fi cercetat penal. De data aceasta, anchetatorii sunt însă nevoiţi să ducă cercetările până la capăt, pentru că, în cazul infracţiunii de lipsire de libertate, nu este nevoie de o plângere, ca în cazul infracţiunii de lovire şi alte violenţe. Poliţiştii doljeni au mai precizat că, după ce vor termina cercetările în acest caz, vor trimite dosarul procurorilor cu propunerea legală.
Primarul din Apele Vii, Augustin Stanciu, nu a răspuns ieri la telefon pentru a explica dacă acest incident s-a petrecut sau nu în comună şi dacă acuzaţiile aduse fiului său sunt adevărate.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS