20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiova: Consiliul Local a aprobat parteneriatul pentru modernizarea tramvaielor

Craiova: Consiliul Local a aprobat parteneriatul pentru modernizarea tramvaielor

http:http://www.youtube.com/watch?v=uYGlrOGmlB8

Consiliul Local Craiova, întrunit astăzi în şedinţă extraordinară, a aprobat constituirea unui parteneriat între Municipiul Craiova, SC TIPLEXIM SRL (reprezentată de Nicolae Ploscaru, în calitate de administrator), Regia Autonomă de Transport (RAT) Craiova (reprezentantă prin directorul general Radu Preda) şi Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia (reprezentată prin directoarea Marilena Bogheanu). Acest parteneriat are ca obiect stabilirea responsabilităţilor fiecărui partener, în scopul planificării, depunerii şi implementării proiectului „Modernizarea şi dotarea halei industriale pentru realizarea caroseriei metalice şi asamblarea finală a tramvaiului modernizat”, în cadrul Polului de Competivitate Inovtrans. Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice 2007 – 2013, Axa prioritară 1 – Un sistem de producţie inovativ şi eco-eficient, Domeniul Major de Intervenţie 1.3 „Dezvoltarea durabilă a antreprenoriatului”, Operaţiunea 1.3.1 „Dezvoltarea structurilor de sprijin al afacerilor de interes naţional şi internaţional”, prevăzut în anexa care face parte integrantă din hotărâre.

Luând cuvântul în plenul legislativului municipal, consilierul local PPDD Ionel Pană a spus că acest proiect are o importanță deosebită pentru oraș: „Este vorba în acest proiect nu doar de modernizarea unei hale a RAT şi transformarea ei într-o hală de producţie, ci de începerea procesului de modernizare a tuturor tramvaielor”.

„Un tramvai depăşit din toate punctele de vedere va deveni astfel un tramvai modern”, a subliniat şi colegul său, Mihail Genoiu, reprezentant al UNPR.

Acordându-i-se cuvântul în plenul Consiliului Local, liderul de proiect Nicolae Ploscaru, a precizat: „Prima temă de cercetare a parteneriatului nostru se referă la modernizarea tramvaielor. Proiectul nostru este foarte ambiţios, venind cu noutăţi tehnologice importante. În plus, pe lângă cele şapte locuri de muncă din faza de implementare, se vor crea alte locuri de muncă în perioada în care se va trece la modernizarea tuturor tramvaielor. Acest program nu s-ar fi realizat dacă Primăria Craiova nu s-ar fi implicat în acest proiect, nu ne-ar fi dat şansa să devenim un important centru de dezvoltare tehnologică”.

Trecându-se la vot, consilierii locali au votat în unanimitate în favoarea acestui parteneriat pentru modernizarea tramvaielor.


Editor: Oana Olaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS