17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDelapidare la un prestator de servicii din minerit

Delapidare la un prestator de servicii din minerit

Doi funcţionari din cadrul Exploatării de Livrări Căi Ferate Uzinale Motru, o societate de prestări servicii miniere, sunt cercetaţi de poliţiştii din Motru pentru infracţiunile de delapidare şi neglijenţă în serviciu. În urma inventarierii gestiunii casieriei societăţii amintite, poliţiştii au constatat o lipsă în soldul casei de peste 270.000 de lei.
Anchetatorii au decis să o reţină pe L.P., de 52 de ani, din municipiul Motru, casieră a unităţii. Ulterior, Judecătoria Motru a dispus arestarea preventivă a suspectei pe o perioadă de 20 de zile, pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare. Poliţiştii au extins cercetările faţă de Marian Olaru, de 52 de ani, din municipiul Motru, stabilindu-se că acesta, în calitate de contabil-şef în cadrul aceleiaşi societăţi, nu şi-a îndeplinit în mod corespunzător atribuţiile de serviciu, adică nu a dispus şi organizat controale periodice la casieria unităţii pentru verificarea sumelor de bani şi a valorilor depozitate în casierie, fapt ce a înlesnit activitatea infracţională a casierei, care şi-a însuşit din gestiune suma de peste 270.000 de lei.
Contabilul-şef a fost prezentat, de asemenea, Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru cu propunere de arestare preventivă. Ancheta poliţiştilor a pornit de la o sesizare a Corpului de control al directorului Complexului Energetic Oltenia.
Eugen Măruţă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS