14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiova găzduieşte Hexagonul Facultăţilor de Drept

Craiova găzduieşte Hexagonul Facultăţilor de Drept

Studenţi din şase centre universitare din ţară participă la concursul Hexagonul Facultăţilor de Drept, organizat în acest an la Craiova.

Competiţia „Hexagonul Facultăţilor de Drept“ începe vineri şi are drept scop principal testarea cunoştinţelor de drept penal, civil şi constituţional. Sunt 132 de candidaţi din centrele universitare de la Cluj, Bucureşti, Timişoara, Iaşi, Sibiu şi Craiova, care au sosit de ieri pentru ultimele pregătiri. Candidaţii va trebui să-şi pună în aplicare nu numai cunoştinţele teoretice, ci şi aptitudinile sportive.
„Probele ştiinţifice se vor derula în paralel cu cele sportive. Pe partea educaţională, soluţiile vor fi susţinute în faţa unui juriu format din cadre didactice. Pe partea sportivă, vor avea probe de şah, fotbal, tenis de masă şi baschet. Competiţiile se derulează pe echipe. Sunt şi fete, şi băieţi. În funcţie de punctaj, se va realiza un clasament“, a precizat lect. univ. dr. Robert Bischin de la Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative din Craiova. Câştigătorii vor fi premiaţi sâmbătă, începând cu ora 19.00. Anul trecut, concursul s-a desfăşurat la Bucureşti, iar studenţii din Craiova au obţinut premiul al treilea.
Potrivit organizatorilor, concursul are nu numai rolul de a desemna cei mai buni studenţi, ci şi de socializare între tinerii cursanţi care urmează să devină colegi în domeniul juridic. Concursul are astfel şi o istorie. A început sub titulatura de „Triunghiularul“, fiind iniţiat de centrele de tradiţie din Cluj, Bucureşti şi Iaşi. Ulterior, prin alipirea facultăţii din Sibiu, numele s-a transformat în „Patrulaterul“, iar, din 1999, a luat numele actual de hexagon, aderând şi facultăţile din Craiova şi Timişoara, înfiinţate după anul 1990. În acest an, competiţia este organizată în parteneriat cu Casa Studenţilor şi Ministerul Tineretului şi Sportului.
Astăzi, la Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative din Craiova, începând cu ora 10.00, are loc festivitatea de inaugurare a noului sediu la care şi-au anunţat prezenţa atât invitaţi din ţară, cât şi din străinătate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS