11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGrabă la demolare, lene la debarasare

Grabă la demolare, lene la debarasare

Rămăşiţele chioşcurilor demolate în urmă cu două- trei luni de regia care se ocupă de domeniul public al oraşului, instituţie subordonată Primăriei Craiova, mai zac şi acum pe terenurile abandonate. Administraţia locală, probabil, încă se gândeşte cum să amenajeze aici locuri de joacă, spaţii verzi şi parcări. Dar până la „proiectul“ final, pe terenurile cu pricina este un adevărat haos, fiindcă nimeni nu mişcă un deget. Şi asta nu de o zi, două, ci de trei luni, timp suficient pentru cei care sunt obligaţi să debaraseze molozul să elibereze locurile respective. Graba cu care au acţionat atunci când s-a demolat a căpătat o oarecare încetineală. Fundaţiile clădirilor dezafectate sunt încă la locul lor, scheletul din beton şi ţevile de fier se ridică zeci de centimetri deasupra solului.
„Chioşcul“ de la gară, care se întindea pe câteva sute de metri pătraţi, a fost răpus de buldozere pe 13 februarie 2013. De atunci au trecut două luni şi bucăţi mari de beton, gresie sfărâmată, stâlpi îmbrăcaţi în faianţă, ţevi din metal retezate cu flexul ocupă terenul pe care administraţia locală promite să-l transforme fie în parcare, fie în spaţiu verde. „Molozul va fi ridicat săptămâna viitoare. Trebuie să spargem tot betonul care a servit drept fundaţie şi paviment pentru fosta locaţie“, a precizat directorul tehnic al RAADPFL Craiova, Viorel Nicolae.

E cale lungă

Chioşcurile din Valea Roşie, vizavi de Spitalul Militar, au fost demolate în urmă cu trei luni. De atunci, administraţia locală nu a mai pus nimic în loc, nici măcar o copertină pentru cetăţenii care aşteaptă în staţia RAT. Dar nici nu aveau cum să pună atâta timp cât fundaţiile fostelor chioşcuri nu au fost îndepărtate.
În aceeaşi stare se găsesc şi locaţiile fostelor chioşcuri de pe bulevardul Dacia din Craioviţa Nouă. Acestea au fost recent demolate. Prin urmare, cei care se ocupă de debarasarea molozului rezultat în urma demolărilor mai au mult până la toamnă, că doar nu este nici o grabă. Noroc cu ultima demolare care s-a făcut în Craiova, pentru că aici administraţia locală nu trebuie să facă nici loc de joacă, nici parcare, nici spaţiu verde, fiindcă RAADPFL a demolat un beci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS