11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCod Portocaliu pe Dunăre până vineri

Cod Portocaliu pe Dunăre până vineri

Astăzi, la ora 10.00 nivelurile pe Dunăre se situează peste cota de inundaţie la Stația Hidrometrică Calafat, Cota de Inundație +28; debit = 11176 mc/s şi la Stația Hidrometrică Bechet, Cota de Inundație +60; debit = 11600 mc/s
Conform prognozei Sistemului Hidroenergetic Național (SHEN) Porțile de Fier, debitul afluent prognozat în secțiunea Baziaș pentru intervalul 9 – 10 aprilie, ora 7.00 a fost 11800 mc/s.
În următorul interval debitul Dunării la intrarea în țară (secțiunea Baziaș), conform prognozei INHGA va fi în creștere la valoarea de 11900 mc/s.
Pentru intervalul 12 – 16 aprilie, conform prognozei elaborate de INHGA – CNPB, debitul Dunării la intrarea în țară (secțiunea Baziaș) va fi staționar în prima zi la valoarea de 11900 mc/s, apoi în ușoară scădere până la valoarea de 11700 mc/s în ultima zi a intervalului de prognoză, situându-se peste media multianuală a lunii aprilie (7900 mc/s).
Având în vedere situaţia hidrometeorologică din Bazinul Dunării amonte de intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) și evoluţia debitelor defluente de la S.H.E.N. Porţile de Fier, conform actualizării atenţionării hidrologice nr. 30, emisă de INHGA, pe Dunăre – sector aval SHEN Porţile de Fier, se menține cod galben pe tot sectorul Dunării și cod portocaliu pe sectorul aval S.H.E.N. Porţile de Fier – Zimnicea până în data de 12 aprilie, ora 18.00.

Măsuri întreprinse de A.BA Jiu – S.G.A Dolj

În cursul zilei de ieri, angajații A.B.A Jiu au acționat în zonele afectate de nivelul ridicat al Dunării.
Au fost alcătuite echipe de intervenție operativă formate din muncitori coordonați de către directorul Sistemului de Gospodarire a Apelor Dolj, Florinel Stancu, care monitorizează permanent lucrările hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundațiilor pe fluviul Dunărea (diguri pe raza județului Dolj, începând de la limita cu județului Mehedinți, comuna Salcia, până la Dăbuleni, limita cu județul Olt). La Bechet, în zona Bechet-Lișteava, pe digul de remuu al fluviului Dunărea, aflat pe râul Jiu în punctul Zăval, în aval de podul Zăval, la un kilometru, pe malul stâng al râului Jiu, (la confluență) s-a acționat cu o echipă de intervenție operativă pentru a supraînalța coronamentul digului.
La Dăbuleni, pe dig zona Bechet – Dăbuleni, în punctul Silvestru, de la km 13+400, până la km 13+ 650, s-a intervenit cu o formație operativă pentru stoparea infiltrațiilor pe taluzul extern al digului.
Lucrările hidrotehnice din administrarea S.G.A. Dolj funcționează la parametri; optimi de exploatare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS