9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCarderii lui Covei, săltaţi din nou

Carderii lui Covei, săltaţi din nou

Mai multe persoane, printre care Marin Mihăilă, fost Sfeclan, şi Eman Vătămăniţă, judecaţi în prezent alături de Iustin Covei pentru infracţiuni informatice, au fost ridicate aseară de procurorii DIICOT, care le cercetează într-un dosar de… infracţiuni cu carduri de credit.
Ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova, coordonaţi de un procuror DIICOT, au făcut, ieri după-amiază şi aseară, 15 percheziţii domiciliare în Bănie, fiind vizaţi membrii unui grup infracţional organizat care se ocupă cu comiterea de infracţiuni cu carduri de credit. Alte patru percheziţii domiciliare au fost făcute în judeţul Hunedoara.
Potrivit anchetatorilor, printre cei vizaţi de acţiunea începută ieri după-amiază se numără mai mulţi inculpaţi din dosarul în care este judecat în prezent pentru fapte similare Iustin Covei. Printre cele zece persoane ridicate şi duse la audieri la sediul DIICOT Craiova se numără şi Marin Mihăilă, fost Sfeclan, şi Eman Vătămăniţă.
Cei doi şi alţi 15 inculpaţi, printre care se numără Iustin Covei, Florin Nicolae Dirivan, zis Fulgerică, Ionel Călin, zis Nixon, au fost ridicaţi de ofiţerii BCCO în septembrie 2009, iar pe 8 martie 2010 au fost trimişi în judecată. Printre infracţiunile de care au fost acuzaţi în dosarul care se află încă pe rolul Tribunalului Bucureşti se numără constituirea unui grup infracţional organizat, fabricarea şi deţinerea de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, punerea în circulaţie a instrumentelor de plată electronică falsificate ori acces fără drept la un sistem informatic. Următorul termen în acest dosar a fost stabilit de instanţă pentru 19 aprilie.
Anchetatorii au mai precizat că, de data aceasta, membrii grupului sunt cercetaţi pentru deţinere de echipamente în vederea falsificării cardurilor de credit şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS