9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalComisar judecat pentru fapte de corupţie

Comisar judecat pentru fapte de corupţie

Comisarul Daniel Mircea Marin, de 55 de ani, ofiţer în cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanțe Periculoase al IPJ Dolj, acuzat că a luat şpagă un calculator, a fost trimis în judecată de procurorii DNA din Craiova pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă.
Potrivit procurorilor DNA, cercetările în cazul ofiţerului Mircea Marin au început în februarie, după ce un craiovean, patronul unui magazin de calculatoare, s-a plâns ofiţerilor Serviciului Anticorupție Craiova că poliţistul i-a cerut şpagă un calculator în valoare de 2.500 de lei pentru a-l scăpa de un dosar penal. Denunţătorul era cercetat în respectivul dosar penal chiar de poliţistul Mircea Marin pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. În plus, în schimbul calculatorului, comisarul Marin a mai promis că va „interveni la procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, astfel încât, în respectivul dosar, să se aplice o sancțiune administrativă și să se dispună restituirea armei către denunțător“, au stabilit procurorii DNA. După ce a fost supravegheat o perioadă de timp de ofiţerii anticorupţie şi de cei de la SRI Dolj, pe 11 martie, anchetatorii au organizat o acţiune de prindere în flagrant. Seara, în jurul orei 17.00, poliţistul s-a dus la magazinul denunţătorului şi a ridicat calculatorul cerut drept mită, însă, după ce a plecat, a fost oprit în trafic de oamenii legii, calculatorul cu pricina fiind găsit în maşina sa. A doua zi, după o noapte petrecută în arestul IPJ Dolj, comisarul Mircea Marin a fost dus în faţa magistraţilor de la Curtea de Apel Craiova, care au emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă.
Luni, pe 1 aprilie, după ce au terminat cercetările, procurorii au dispus trimiterea în judecată a inculpatului pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă, dosarul fiind înregistrat pe rolul Curţii de Apel Craiova.
Primul termen a fost stabilit de instanţă pentru data de 16 aprilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS