9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCântă Gorjul toată ţara!

Cântă Gorjul toată ţara!

Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ va găzdui, pe 22 aprilie, de la ora 19.00, spectacolul în premieră „Cântă Gorjul toată ţara!“.
„Este vorba de un eveniment de promovare a culturii tradiţionale de sorginte folclorică, transpus printr-un spectacol în premieră, în inima Olteniei, alături de Ansambul Folcloric profesionist «Doina Gorjului» din Târgul Jiu“, a precizat managerul Mobile Music, care este organizatorul evenimentului, lect. univ. dr. Gabriel Zamfir, de la Universitatea din Craiova, Facultatea de Litere, Departamentul de Arte.
Spectacolul este o prezentare a cântului şi jocului popular din toate zonele folclorice ale României. „Trecerea de la o zonă folclorică la alta se va face prin versuri specifice zonei ce urmează să fie prezentată“, a precizat lect. univ. dr. Gabriel Zamfir.
Pe iubitorii folclorului autentic, îi vor conduce prin cultura tradiţională interpreţii ansamblului: Maria Loga, Ion Ghiţulescu, Victoriţa Lăcătuşu, Claudia Torop, Valentin Sanfira, Mirela Constantin, Georgiana Bârsac, Natalia Gorjanu, Olguţa Berbec, Roberta Crintea, Alexandra Bleaje şi Reli Sanda. Invitat în spectacol va fi şi cunoscutul interpret mehedinţean Gheorghe Roşoga.
Îşi va da concursul orchestra ansamblului, avându-i la pupitrul dirijoral pe Marcel Parnica şi Aurel Blondea.
Preţul unui bilet de intrare este de 40 lei, el putând fi achiziţionat de la agenţia de bilete a Naţionalului craiovean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS