17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMedic ginecolog, prins cu mită

Medic ginecolog, prins cu mită

Un medic al Spitalului de Urgenţă Craiova a fost prins în flagrant, ieri, în timp ce primea 1.000 de lei drept mită pentru o întrerupere de sarcină.
Potrivit anchetatorilor, dr. Radu Nicon, medic ginecolog la Clinica I Obstetrică-Ginecologie a Spitalului de Urgenţă Craiova, a fost denunţat de o pacientă la ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie. Femeia s-a plâns că doctorul i-a cerut 500 de lei pentru o întrerupere de sarcină şi nu s-a lăsat până nu a pus mâna pe bani. Tânăra a povestit că medicul a trimis-o la un amanet ca să-şi amaneteze bijuteriile şi să-i dea cei 500 de lei. Pacienta s-a întors însă numai cu 400 de lei, moment în care dr. Nicon i-ar fi scos un cercel din ureche şi a trimis-o din nou la amanet. Pacienta s-a dus însă la ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie, care au organizat prinderea în flagrant a doctorului ginecolog.
Astfel, ieri, sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, oamenii legii au organizat o acţiune de prindere în flagrant chiar la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde medicul a fost reţinut după ce primise suma de 1.000 de lei de la un ofiţer sub acoperire, care încerca să „tocmească“ o întrerupere de sarcină pentru o presupusă amantă a sa. Procurorii doljeni au precizat că, după audieri, procurorul de caz va hotărî dacă dispune reţinerea medicului pentru 24 de ore sau îl prezintă la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS