17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAcuză că au fost bătuţi de poliţişti

Acuză că au fost bătuţi de poliţişti

Doi bărbați din Dolj, angajați ai unei firme de telefonie din Mehedinți, sunt cercetaţi de poliţie, fiind suspectaţi că au furat acumulatori în valoare de 2.500 de euro. Cei doi susţin că sunt nevinovaţi şi îi acuză pe poliţişti că i-ar fi bătut.
Faptele celor doi au fost descoperite la scurt timp de polițiștii din Mehedinți, care le-au întocmit patru dosare penale pentru furturi comise în patru localități. Când și-au dat seama că nu mai au scăpare, cei doi s-au gândit să-i acuze pe oamenii legii că i-ar fi bătuți măr într-o secție de poliție.
Cei doi doljeni au fost inițial chemați să dea declarații la postul de poliție din comuna Izvorul Bârzii, iar după ce audierile s-au încheiat ar fi trebuit să meargă și la postul din comuna Cujmir, fiind suspectați că și de aici au furat acumulatori de telefonie pe care ar fi trebuit să îi amplaseze pe stâlpi. În loc să meargă la Cujmir, cei doi au decis să plece acasă, în Dolj. La scurt timp însă, un echipaj de poliție i-a ajuns din urmă, pentru a-i aduce la audieri. Din acest punct, relatările poliţiştilor şi ale celor doi bărbaţi diferă. Angajaţii firmei de telefonie susţin că au fost bătuți și au fost nevoiți să meargă la spital.
„Când am ajuns acolo, în primul rând ne-au separat. După aceea au venit la mine şi mi-au spus că toate bunurile personale şi telefoanele mobile să le pun într-o cutiuţă. Mi s-a făcut percheziţie corporală şi după aceea m-au dus sus, într-o încăpere deasupra celei unde era colegul şi de unde se auzeau înjurăturile şi loviturile pe care le primea. Am mers în încăperea de la etaj şi am aşteptat acolo. După ce au terminat cu colegul, au intrat trei, patru, cinci ofiţeri de poliţie, nici nu mai îmi aduc bine aminte… Şeful secţiei de poliţie a venit la mine şi m-a forţat să declar ceva ce nu am făcut. În momentul acela, m-a obligat să mă dezbrac, am rămas decât în boxeri şi cu ochelarii în ochi. Dânsul mi-a dat ochelarii jos şi m-a pocnit peste faţă. După aceea, tot dânsul a început cu injurii şi au început să mă lovească toţi, din toate direcţiile“, a spus unul dintre bărbați.
Celălalt bărbat susţine că din cauza bătăii pe care a luat-o nici nu își mai amintește câți polițiști au dat în el.
„M-a pus să stau lângă un zid şi mi-a spus să recunosc că am furat. Le-am spus că nu am ce să recunosc fiindcă nu am făcut nimic. M-a înjurat şi mi-a spus să scot tot din buzunare, apoi să-mi dau jos pantalonii. Pe urmă m-a lovit şeful de secţie. Prima dată m-a lovit cu palmele, m-am ferit, i-am întrebat de ce dau în mine, dar au continuat să mă lovească. M-am ghemuit ca să mă feresc de lovituri, şeful de secţie a plecat, dar au rămas alţi poliţişti, care îmi spuneau să recunosc că oricum mă bagă pe arest. Apoi a venit din nou acelaşi domn poliţist, care m-a lovit în coaste, în cap, în spate, cu pumnii, cu picioarele… M-am ghemuit şi nu mai vedeam“, a povestit doljeanul.
Nici unul dintre ei nu recunoaște nimic și spun că polițiștii care i-au bătut au vrut să îi forțeze să declare lucruri neadevărate. În apărarea lor, doljenii și-au chemat și doi avocați şi vor depune plângeri împotriva polițiștilor.
„Clienţii noştri ne-au informat că, în cursul zilei de miercuri, au fost invitaţi să ofere câteva informaţii privitoare la o infracţiune şi, pentru că nu au vrut să declare în sensul în care poliţiştii şi-ar fi dorit, au fost pe rând dezbrăcaţi, umiliţi, loviţi, ameninţaţi şi chiar în momentul în care starea lor de sănătate era evident foarte proastă, poliţiştii au refuzat să-i ducă la spital şi au încercat să-i împiedice să ajungă acolo“, a declarat unul dintre avocați.
De partea cealaltă, poliția spune că doljenii au fost testați cu poligraful, test pe care l-au picat, iar dovezile pe care le au împotriva lor demonstrează că sunt vinovați.
„E vorba de doi bărbați, de 28, respectiv 35 de ani, din judeţul Dolj, care miercuri dimineaţă au fost audiaţi la Secţia de Poliţie Izvorul Bârzii, unde li s-a adus la cunoştinţă învinuirea în dosarul în care sunt cercetaţi pentru sustragerea a 12 acumulatori, ei fiind angajaţi ai unei firme care asigură mentenanţa la un operator de telefonie mobilă şi pe raza judeţului Mehedinţi. Prejudiciul este undeva la 2.500 de euro. Au fost audiaţi, iar după aceea au părăsit secţia de poliţie. Urma să fie audiaţi de către colegii de la Secţia de Poliţie Cujmir, într-un dosar pentru fapte de acelaşi gen. Au fost opriţi în trafic de către colegii noştri. Este important de precizat că li s-a adus la cunoştinţă faptul că au picat testul cu poligraful. În urmă cu aproximativ o lună au fost testaţi, iar ieri (miercuri -n.r.) am primit răspunsul. Astăzi (joi – n.r.), în apărarea lor, dumnealor nu au avut nici o probă decât cele două declaraţii, în care precizează că au fost agresaţi de către colegii mei. Conducerea inspectoratului a dispus constituirea unei echipe complexe, care s-a deplasat la faţa locului pentru a efectua verificări, şi urmează, dacă dumnealor solicită, să fie examinaţi de către un medic legist, iar în funcţie de raportul medico-legal se va dispune şi soluţia corespunzătoare“, a declarat Nicolae Lohon, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi.
Cei doi suspecți au fost totuși transportați, la cererea lor, cu ambulanța la spital, unde au stat câteva ore, pentru îngrijiri medicale.
„Din fişa de observaţie rezultă că un pacient în vârstă de 35 de ani a suferit un politraumatism, un hematom occipital şi prezintă suspiciune de fracturi costale. A fost dus la Spitalul de Urgenţă pentru investigaţii suplimentare şi pentru radiografiile necesare“, a declarat Eleodor Mihuț, medic pe ambulanță.
Poliția are acum misiunea să afle cum au stat în realitate lucrurile și se va solicita și un examen medico-legal pentru rănile pe care cei doi bărbați le au pe corp.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS