19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSRI-ul a vrut să se cumpere cartelele Prepay cu buletinul

SRI-ul a vrut să se cumpere cartelele Prepay cu buletinul

Propunerea Serviciului Român de Informaţii (SRI), cu privire la vânzarea cartelelor PrePay doar cu buletinul, a primit aviz nefavorabil în cadrul Comisiei de IT din cadrul Parlamentului, anunţă deputatul PNL de Sibiu, Mircea Cazan. Potrivit parlamentarului, românii nu vor fi nevoiţi să cumpere cartele cu buletinul.
Legea vânzării de cartele PrePay doar cu buletinul se află din din nou pe masa parlamentarilor care analizează rapoartea primite atât de la SRI, cât şi de Inspectoratul General al Poliţiei Române.
„Ultimele dicuţii purtate pe acesată temă au fost cu SRI-ul, săptămâna trecută. SRI-ul doreşte cu tot dinadinsul ca să facem publice datele pentru cartelele preplătite. Noi am dat, în cadrul comisiei de IT, aviz negativ pentru că, totuşi, e şi greu, e şi complicat şi este secretul, până la urmă, al persoanei”, a declarat deputatul Mircea Cazan, conform CityNews.ro.
Liberalul este de părere că, în cele din urmă, „nu se va ajunge ca în România cartelele PrePay să se vândă cu buletinul“.
În 2011, deputaţii PDL au iniţiat o propunere legislativă privind obligativitatea operatorilor de telefonie mobilă de a solicita şi colecta datele personale ale utilizatorilor serviciilor de tip PrePay. Iniţiativa a fost argumentată prin numărul mare de apeluri false către sistemul de urgenţă 112.
Parlamentarul sibian spune că nu mai este de acord cu furnizarea datelor personale la cumpărarea unei astfel de cartele din motive de securizare a datelor personale şi că, şi din punct de vedere administrativ, ar fi o procedură birocratică dificilă. Liberaralul şi-a schimbat opinia argumentând că tehnica a evolulat, iar anchetele instituţiilor în cauză se pot desfăşura acum şi fără aceste impuneri legate de datele personale, fără să le fie afectată eficinenţa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS