19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDosarele de locuinţe trebuie actualizate

Dosarele de locuinţe trebuie actualizate

Repartizarea unei locuinţe sociale se face în ordinea listei de priorităţi aprobate anual de consiliul local, în funcţie de numărul şi structura locuinţelor devenite disponibile în anul respectiv. Solicitanţii înscrişi pe lista de priorităţi, dar care nu primesc o locuinţă în anul în care depun dosarul pot primi repartiţii în anii următori, în limita fondului disponibil din anul respectiv, dar într-o nouă ordine de prioritate. „Pentru înscrierea pe lista de priorităţi din anul 2013, solicitanţii de locuinţe sociale trebuie să îşi actualizeze dosarul de locuinţă până la data de 30 iunie 2013“, a anunţat marţi, printr-un comunicat, Primăria Craiova.
Solicitanţii pot depune cereri de actualizare sau completare a dosarului de locuinţă, însoţite de actele justificative, la Registratura Primăriei Municipiului Craiova, după o verificare prealabilă la sediul Serviciului Administrare Locuinţe din clădirea Palace – strada A.I. Cuza, nr. 1, et. 3, în zilele de marţi şi joi, între orele 9.00 şi 12.00.
Pe lista documentelor necesare pentru întocmirea/actualizarea dosarului de locuinţă socială se află actele doveditoare ale veniturilor realizate în ultimele 12 luni de soţ, soţie şi copiii majori (adeverinţă de salariu, cupon de şomaj sau adeverinţă AJOFM, cupon pensie, declaraţie de impunere, respectiv declaraţie notarială din care să rezulte că persoana nu a realizat venituri în ultimul an). La acestea se adaugă certificatul de rol fiscal – de la Direcţia de Impozite şi Taxe a Primăriei Craiova, şi o declaraţie autentificată din care să rezulte că solicitantul, soţul/soţia şi copiii majori nu au vândut vreo locuinţă după 1 ianuarie 1990, nu deţin o locuinţă în proprietate personală şi nu au calitatea de chiriaş la altă locuinţă din fondul de stat. La acestea se adaugă acte medicale valabile pe anul 2013, din care să rezulte urgenţa necesităţii unei locuinţe. În cazul celor evacuaţi din imobile câştigate de foştii proprietari, aceştia trebuie să ataşeze la dosarele de locuinţă şi o copie a sentinţei definitive şi irevocabile de evacuare sau a notificării primite de la proprietar cu privire la refuzul acestuia de reînnoire a contractului de închiriere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS