9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCu ţigările ascunse în schimbătorul de viteze

Cu ţigările ascunse în schimbătorul de viteze

8.000 de ţigarete de provenienţă sârbă au fost confiscate marţi seară de poliţiştii de frontieră mehedinţeni şi de lucrătorii vamali din Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I. Ţigările erau ascunse în tunelul schimbătorului de viteze al unui autoturism modificat în acest scop. Cel care a pus la cale această metodă de a face contrabandă este un bărbat de 31 de ani. „Marţi seară, la ora 20.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I, s-a prezentat la controlul de frontieră pentru a intra în România cu un autoturism Skoda cetăţeanul român Rori C., de 31 de ani. Având date şi informaţii despre  implicarea cetăţeanului severinean în traficul ilicit cu ţigări, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I au efectuat un control amănunţit al autoturismului folosind şi câinele Rocky. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au descoperit ascunse şi nedeclarate într-un locaş special amenajat, în tunelul schimbătorului de viteze, cantitatea de 8.000 de ţigarete marca Winston şi Pall Mall, de provenienţă sârbă“, a declarat Valeriu Pera, purtător de cuvânt al IJPF Mehedinți.
Din cercetările efectuate de poliţiştii de frontieră s-a stabilit că ţigările au fost cumpărate din Serbia şi urma să fie introduse ilegal în România, cu scopul de a fi comercializate pe piaţa neagră. Autorităţile de frontieră mehedinţene l-au sancţionat pe cetăţeanul severinean Rori C. cu o amendă de 100.00 de lei.
Acţiunea s-a derulat în cadrul Operaţiunii „ANTITABAC 2013“ desfăşurată de  lucrătorii vamali şi poliţiştii de frontieră în scopul combaterii contrabandei cu produse accizabile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS