17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAna Anghel: Cu mine primar, Slatina va fi a dumneavoastră

Ana Anghel: Cu mine primar, Slatina va fi a dumneavoastră

Ana Anghel şi-a depus candidatura pentru funcţia de primar din partea PDL Olt şi are în spate o adevărată carieră administrativă şi o importantă experienţă în administraţia locală, după ce a condus mai mulţi ani Direcţia de Administrare a Domeniului Public şi Privat din cadrul Primăriei Slatina, iar apoi a fost consilier şi viceprimar al Slatinei.
A absolvit Academia de Ştiinţe Economice – Facultatea de Comerţ Exterior, iar pe linie politică a fost, pe rând, preşedintele Organizaţiei Judeţene de Femei FSN şi ulterior al PD Olt, secretar general al Biroului Permanent Judeţean al PD Olt, preşedintele Organizaţiei Judeţene de Femei a PD Olt, prim-vicepreşedinte al BPL PDL Slatina şi vicepreşedinte al BPJ PDL Olt, iar în prezent este preşedinte al BPL PDL Slatina.

Reporter: Doamnă Ana Anghel, aţi ales să intraţi în cursa pentru fotoliul de primar al municipiului Slatina. Deşi sunt sigur că cea mai mare parte a slătinenilor vă cunosc, vă rog să ne prezentaţi o scurtă caracterizare a dumneavoastră?
Ana Anghel: În primul rând, aş vrea să vă spun că împreună cu slătinenii am dat altă faţă acestui oraş. Eu am crezut în ei şi slătinenii au crezut în mine. Am fost o echipă axată pe proiecte sociale, economice şi culturale, dar, mai ales, pe comunicare. Întotdeauna am susţinut că progresul este rezultatul unei comunicări pentru că respectul se măsoară prin sinceritate, încredere şi disponibilitate. „Uşa mereu deschisă, inima întotdeauna aproape!“ a fost gândul care m-a călăuzit în toţi aceşti ani în care am lucrat în administraţia publică locală. Între anii 1977-1992, am lucrat la Întreprinderea Textilă Slatina ca economist şi director executiv. Aceeaşi funcţie am îndeplinit-o până în 2004 în cadrul unei firme private, devenind apoi director la Direcţia Patrimoniu. Din 2008, timp de patru ani, am fost viceprimar al Slatinei, dovedind că o femeie se poate implica activ în rezolvarea problemelor administrative, reuşind şi să finalizeze proiectele propuse.

Rep.: Spuneţi-ne care credeţi dumneavoastră că sunt calităţile care vă recomandă cel mai mult pentru funcţia de primar al Slatinei?
A.A.: Dacă ar fi să spun doar în câteva cuvinte, aş spune abilităţile manageriale, spiritul de observaţie, abilităţile de comunicare, spiritul de iniţiativă, capacitatea de a lucra în echipă, adaptare rapidă la schimbare, simţ al responsabilităţii, consecvenţă şi perseverenţă.
Pe de altă parte, am lucrat în administraţia publică timp de opt ani, fiind director la Direcţia de Administrare a Patrimoniului şi viceprimar al municipiului Slatina. Am făcut parte din echipa de conducere a Primăriei Slatina şi a Consiliului Local, echipă formată majoritar din consilieri PDL, care a realizat toată această frumoasă schimbare a oraşului pe care aţi observat-o şi dumneavoastră din anul 2004 şi până în prezent.
În toată această perioadă am fost alături de dumneavoastră, dovadă fiind nenumăratele întâlniri, atât pe străzile oraşului, cât şi la primărie şi consiliul local. Am participat la toate acţiunile culturale, economice şi sociale organizate de Primăria Slatina. De asemenea, în toată această perioadă educaţia copiilor şi a adolescenţilor a fost o preocupare permanentă, sprijinind toate unităţile de învăţământ din Slatina, atât în calitatea mea de consilier local, cât şi din cea de viceprimar.

Rep.: Pe ce v-aţi bazat atunci când aţi decis să intraţi în cursa pentru alegerile locale din 3 februarie, doamnă Anghel?
A.A.: Campania mea electorală se bazează în primul rând pe respect şi bun-simţ, deoarece consider că omenia este o calitate pe care fiecare dintre noi o pretinde de la cei din jur. Sunt o femeie puternică şi am dovedit-o de multe ori, motiv pentru care vreau să dau puterea exemplului şi nu exemplul puterii. Nimic nu este imposibil, indiferent cât de greu ar fi! Îmi doresc să continuăm împreună cu aceeaşi dăruire, seriozitate, maturitate şi hotărâre. Dacă am reuşit pentru Slatina ca viceprimar, într-o echipă tânără, cu siguranţă voi reuşi şi ca primar.

Rep.: Aţi putea să prezentaţi câteva dintre realizările la care slătinenii au fost martori în timpul în care v-aţi aflat în echipa care a condus administraţia publică din Slatina?
A.A.: S-au realizat foarte multe în ultimii opt ani în Slatina. Putem menţiona aici reabilitarea şi extinderea reţelei de apă potabilă şi a reţelei de canalizare, proiecte finalizate în prezent în proporţie de 98%, modernizarea străzilor, trotuarelor, parcărilor, anvelopare finalizată pentru 49 de blocuri, construcţia a 108 locuinţe ANL, acordarea a 108 loturi de teren în suprafaţă de 250 mp fiecare pentru cetăţenii de etnie romă.
Pe această listă mai putem trece modernizarea unităţilor de învăţământ, amenajarea Centrului Civic şi a Expoparc, modernizarea cartierelor. Au fost şi proiecte cu finanţare europeană, aici putând menţiona axa prioritară nr. 1, cu 13 proiecte din care 10 pentru reabilitare de spaţii verzi, alei acces rutier şi pietonal; axa prioritară nr. 3 – modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale; axa prioritară nr. 5 – promovarea turismului, amenajare Club nautic şi de agrement, proiect ce se află în implementare în prezent.

Rep.: Doamnă Ana Anghel, spuneţi-ne câteva dintre obiectivele dumneavoastră pe care le aveţi în vedere în cazul în care începând de săptămâna viitoare aţi fi primarul Slatinei.
A.A.: Obiectivele principale pe care le am în vedere se referă la reducerea cheltuielilor cu serviciul de întreţinere a spaţiilor verzi şi a celui de dezinsecţie şi deratizare. Avem, de asemenea, în vedere, continuarea procesului de punere în posesie a cetăţenilor de etnie romă pentru a beneficia de racordarea la utilităţile publice.
Pe lista noastră de obiective se mai află atragerea de investiţii pentru crearea de noi locuri de muncă pentru tineri şi şomeri, construirea de noi locuinţe, anveloparea tuturor blocurilor pentru creşterea eficienţei termice şi reducerea cheltuielilor de întreţinere, dar şi continuarea proiectelor ce se află în prezent în derulare.

Rep.: Doamnă Anghel, în finalul acestui interviu, v-aş ruga să transmiteţi un mesaj electoratului slătinean.
A.A.: În primul rând, îi rog pe toţi să-şi rupă din timp şi să meargă să voteze. Doar astfel opţiunea lor se va reflecta cât mai corect în rezultatul votului şi se pot contracara încercările unora, care se ocupă şi de organizarea scrutinului electoral, de a denatura rezultatul final. În al doilea rând, îi rog ca înainte de a pune ştampila pe unul dintre candidaţi să stea o secundă şi să se gândească la viitorul lor şi al copiilor şi nepoţilor lor în acest oraş, imaginându-şi cu care dintre candidaţi în fruntea primăriei le va fi mai bine şi abia apoi să pună ştampila. Eu nu le promit luna de pe cer, ci că voi rămâne acelaşi om pe care-l ştiu de când mă cunosc, aproape de ei, dar şi că voi conduce în aşa fel administraţia locală, încât să simtă că aceasta le aparţine şi că are rol de a le rezolva problemele, oricare ar fi ele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS