6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGhişee închise la Taxe şi Impozite

Ghişee închise la Taxe şi Impozite

Spre supărarea cetăţenilor, Direcţia de Taxe şi Impozite Craiova nu a lucrat vineri cu publicul

Craiovenii care au dorit, vineri, să-şi achite impozitele restante sau vreo amendă de circulaţie au avut parte de o surpriză: Direcţia de Impozite şi Taxe a municipalităţii nu a avut program cu publicul. Vestea le era dată cetăţenilor de un afiş, postat la intrarea fiecăruia dintre sediile Fiscului local, afiş în care se menţiona: „În ziua de 28.12.2012 nu se lucrează cu publicul. Programul de încasări pentru amenzi, taxe, restanţe se va relua după data de 3.01.2013. Direcţia de Impozite şi Taxe a municipiului Craiova vă urează un sincer «La mulţi ani!»“.

Trezoreria era de vină

Sincera urare a funcţionarilor de la Fiscul local nu a avut însă efectul scontat la cetăţeni.
„Şi eu ce fac, că am o amendă de achitat?“, întreba, furioasă, o femeie, la uşa Fiscului din Piaţa Centrală a Craiovei.
„Am impozitul de plătit. Unde-l plătesc? Adică, eu vreau să vă dau bani şi voi nu mi-i primiţi? Nu puteaţi să ne anunţaţi din timp că azi nu se lucrează cu publicul?“, întreba, retoric, alt cetăţean. Poliţiştii locali de la uşă nu aveau, însă, un răspuns pentru ei.
Explicaţia a venit, însă, de la Ionel Petrescu, directorul Direcţiei de Impozite şi Taxe din cadrul Primăriei Craiova: „Nu am putut să încasăm bani de la cetăţenii Craiovei din două motive. Cel mai important motiv este că Trezoreria se închide astăzi (n.r. – vineri) la ora 10.00, astfel că nu am fi avut timp să facem încasări şi să depunem şi banii. În al doilea rând, funcţionarii fac închiderea de an. Dar faptul că nu s-a lucrat cu publicul în această zi nu s-a întâmplat doar la noi, ci la toate direcţiile de impozite şi taxe din ţară!“.
Directorul Petrescu a menţionat că persoanele care aveau de achitat amenzi au fost îndrumate să le plătească la bănci sau la Poştă. „Dacă aveau amenzi de plătit, cetăţenii au fost îndrumaţi să meargă la bănci sau la Poştă să le achite, dându-li-se chiar şi contul în care să plătească aceşti bani, astfel că nu aveau de suferit din acest punct de vedere“.

Taxele pe 2013, încasate din 7 ianuarie

Deşi n-am trecut încă în noul an, funcţionarii Fiscului municipal se pregătesc deja să încaseze taxele şi impozitele pe 2013 de la craioveni.
„Încasarea taxelor şi impozitelor pe 2013 ar putea începe cu 7 ianuarie, pentru că va fi nevoie de câteva zile să actualizăm şi programele. Reamintim cetăţenilor că aceia care îşi achită taxele şi impozitele pe 2013 până la data de 31 martie vor beneficia de o bonificaţie de 10% din valoarea acestor taxe“, a precizat directorul Direcţiei de Impozite şi Taxe din cadrul Primăriei Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS