19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalArestaţi de Crăciun pentru trafic de ketamină

Arestaţi de Crăciun pentru trafic de ketamină

Procurorii DIICOT din Craiova au cerut, marţi, arestarea preventivă a trei persoane – una din Bucureşti, una din Piteşti şi alta din Ciulniţa, judeţul Ialomiţa, toate fiind acuzate de trafic, consum şi deţinere de droguri de risc (ketamină).
Potrivit anchetatorilor, pe 24 decembrie, poliţiştii BCCO Craiova, coodonaţi de un procuror DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova şi cu sprijinul ofiţerilor antidrog din Bucureşti, au organizat o acţiune de prindere în flagrant, fiind vizat un medic veterinar din comuna Ciulniţa, judeţul Ialomiţa, despre care existau informaţii că vinde ketamină.
A fost depistat Valentin Ciobanu, de 33 de ani, care încerca să-i vândă două flacoane a câte 20 ml de ketamină designerului vestimentar Mirela Rădulescu, de 45 de ani, din Piteşti, judeţul Argeş. Ketamina, care este o substanţă folosită în medicina veterinară şi se află sub control naţional din februarie 2010, era procurată de medic din farmacii, iar femeia urma să o vândă lui Laurian Liciu, de 31 de ani, din Bucureşti.
După prinderea în flagrant, poliţiştii au făcut o percheziţie în apartamentul din Bucureşti al Mirelei Rădulescu, unde au mai fost descoperite alte 35 de flacoane a câte 20 ml de ketamină. Valoarea totală a ketaminei, care este considerată drog de risc, se ridică la 18.000 de lei.
Ulterior, cei trei suspecţi au fost aduşi la sediul DIICOT din Craiova, unde au fost audiaţi de procurorul de caz, care a dispus reţinerea lor pentru 24 de ore. În prima zi de Crăciun, cei doi bărbaţi şi femeia au fost duşi la Tribunalul Dolj, iar judecătorii au emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS