10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalŞofer RAT, amendat pentru lipsa cauciucurilor de iarnă

Şofer RAT, amendat pentru lipsa cauciucurilor de iarnă

Poliţiştii craioveni de la Biroul Rutier au început deja să-i sancţioneze pe şoferii autobuzelor Regiei Autonome de Transport (RAT) Craiova deoarece mijloacele de transport în comun nu sunt echipate cu cauciucuri de iarnă.
Miercuri, oamenii legii au organizat o amplă acţiune de verificare a modului în care autovehiculele care circulă prin Craiova sunt echipate corespunzător pentru iarnă. Filtre de poliţie au tras pe dreapta zeci de maşini care se deplasau pe Calea Severinului, pentru a le verifica anvelopele. Oamenii legii au aplicat 25 de sancţiuni, în valoare de 4.370 de lei, reţinând totodată patru permise şi trei certificate de înmatriculare. Printre cei amendaţi pentru că nu aveau cauciucuri de iarnă se numără şi un… şofer de autobuz. Ştefan Glojoreanu, de 34 de ani, din localitate, a fost prins în timp ce efectua un transport de persoane cu un autobuz al RAT care avea anvelope de vară! Şoferul şi-a primit amenda cuvenită, iar autobuzul nu va mai putea fi utilizat până ce nu va fi echipat cu cauciucuri de iarnă.
Reamintim că Alin Goga, directorul RAT Craiova, a anunţat încă din 5 decembrie, într-o conferinţă de presă susţinută la Primăria Craiova, că o mare parte din autobuzele regiei locale de transport nu sunt echipate cu cauciucuri de sezon din cauza crizei financiare cu care se confruntă instituţia. Goga a recunoscut că şoferii riscă astfel să fie sancţionaţi de poliţie din acest motiv, susţinând că amenzile vor fi suportate din bugetul RAT, nu de şoferi din propriul buzunar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS