17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalJudecaţi pentru şantaj

Judecaţi pentru şantaj

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au dispus trimiterea în judecată a poliţistului local Adrian Bălăşoiu şi a caporalului Irinel Dionisie, acuzaţi că au ameninţat şi şantajat un bărbat pentru a obţine de la el o sumă de bani.
Potrivit anchetatorilor, Bălăşoiu şi Dionisie l-au ameninţat în repetate rânduri pe Marius Pavelescu, administratorul unei societăţi comerciale, care avea să le dea celor doi aproximativ 5.000 de lei în baza unei înţelegeri mai vechi. Mai exact, cei trei s-au înţeles ca Pavelescu să emită prin firma sa o factură pentru o lucrare executată de un amic al celor doi inculpaţi. Pavelescu a primit aproximativ 7.000 de lei, din care trebuia să oprească TVA-ul şi un comision de 500 de lei, însă nu a mai emis nici factura şi nu le-a mai dat nici banii. Văzând că nu mai poate scoate banii de la Pavelescu, cei doi au început să-l sune şi să-l ameninţe „cu privire la vătămarea integrităţii fizice“, după cum au precizat procurorii craioveni. Patronul Pavelescu a înregistrat însă convorbirile telefonice şi i-a reclamat pe cei doi la poliţie, iar în baza plângerii făcute de acesta, oamenii legii au pregătit un flagrant. Pe 15 octombrie, Pavelescu i-a chemat pe cei doi în parcarea hipermarketului real-, pentru a-şi achita datoria, însă banii fuseseră marcaţi de procurori. După flagrant, Bălăşoiu şi Dionisie au fost reţinuţi, iar, a doua zi, Judecătoria Craiova a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de şantaj.
Săptămâna trecută, procurorii au încheiat cercetările în acest dosar şi au dispus trimiterea în judecată a celor doi inculpaţi, dosarul fiind înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova. Pe 12 noiembrie, instanţa a hotărât să menţină arestul preventiv în cazul lui Bălăşoiu şi Dionisie, însă aceştia au avut câştig de cauză la recurs, care s-a judecat două zile mai târziu la Tribunalul Dolj. Judecătorii au dispus înlocuirea arestului preventiv în cazul inculpaţilor cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu, astfel că aceştia vor fi judecaţi în continuare în stare de libertate.
Aldezir Marin

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS