19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalClasa pregătitoare, pe muchie de cuţit

Clasa pregătitoare, pe muchie de cuţit

Clasa pregătitoare s-ar putea întoarce la grădiniță. Ministrul educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, sâmbătă, la Craiova, că după primul semestru se va face o analiză cu punctele tari şi cele slabe pentru a decide dacă această clasă rămâne la şcoală sau revine la grădiniţă.

Ecaterina Andronescu a venit sâmbătă în Bănie şi s-a întâlnit cu educatoarele din judeţul Dolj pentru a discuta despre problemele clasei pregătitoare. Dezbaterile pe această temă au fost reluate după ce la nivel naţional au fost semnalate mai multe sincope.
„Sunt şcoli care nu au avut spaţii adecvate şi care au sacrificat laboratoarele de fizică, de chimie sau de biologie, au sacrificat cancelaria, au sacrificat sala de sport, divizând-o în mai multe spaţii, pentru clasa pregătitoare, şi sunt şcoli unde clasa pregătitoare a fost organizată pe coridorul şcolilor. Deci, pentru asemenea situaţii, noi va trebui să găsim soluţii. În mod normal, înainte de a se lua decizia de a se transfera clasa pregătitoare la şcoala primară şi gimnazială, ar fi trebuit să avem un studiu de impact care să prezinte foarte clar starea infrastructurii şi capacitatea infrastructurii de a asimila această clasă pregătitoare“, a declarat Ecaterina Andronescu.

Balanţa înclină spre grădiniţă

Ministrul educaţiei a precizat că, în situaţia actuală, balanţa înclină spre revenirea clasei pregătitoare la grădiniţă.
„Am luat decizia ca, după primul semestru, să facem o analiză, cu puncte tari şi puncte slabe. Evident că, de la doamnele educatoare, semnalul este clar: clasa pregătitoare ar trebui să rămână în grădiniţă. Sunt foarte multe argumente în favoarea acestei opţiuni pe care doamnele educatoare au exprimat-o. Faptul că într-o şcoală avem elevi de 18 ani şi copii de cinci ani şi jumătate nu este cea mai fericită situaţie când ies în pauză şi unii, şi alţii. De aceea, eu cred că această analiză ne va duce în situaţia să putem lua o decizie corectă, pentru că, după opinia mea, să greşeşti poate fi acceptat, dar să perseverezi e diabolic! Nu cred că trebuie să facem lucrul acesta“, a declarat Ecaterina Andronescu.
De asemenea, ministrul educaţiei a precizat că în perioada următoare se va reglementa ca directorii de grădiniţe să fie degrevaţi de norma didactică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS