19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMâncarea bolnavilor psihic din Mehedinţi este furată de personalul medical

Mâncarea bolnavilor psihic din Mehedinţi este furată de personalul medical

Sistemul medical din România s-a degradat atât de tare, încât s-a ajuns ca mâncarea bolnavilor să fie furată chiar de personalul medical. O angajată a Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu Severin, Secţia psihiatrie din Gura Văii, a fost prinsă sâmbătă seară în flagrant de un echipaj de poliţie, în timp ce încărca în maşina personală mai multe alimente din care ar fi trebuit să se prepare mâncarea pentru bolnavi.
Este vorba despre aceeaşi secţie din care, în urmă cu o lună, a fugit o tânără de 20 de ani, care mai apoi a fost găsită înecată în Dunăre. Atunci, în urma anchetei demarate de presă, a ieşit la iveală faptul că nimeni nu s-a interesat de soarta tinerei dispărute.
Sâmbătă seară s-a demonstrat încă o dată că acolo bolnavii nu sunt trataţi deloc aşa cum ar trebui.
„În timpul unei patrule, un echipaj al IPJ Mehedinţi a prins în flagrant o persoană de sex feminin, de 39 de ani, care încărca în maşina personală mai multe pachete de alimente din interiorul Secţiei de Psihiatrie de la Gura Văii. Persoana în cauză a fost condusă la secţia de poliţie, unde a fost audiată. Ancheta este în desfăşurare“, a declarat Nicolae Lohon, purtător de cuvânt la IPJ Mehedinţi.
Asistenta a fost audiată toată noaptea la secţia de poliţie din Drobeta Turnu Severin, iar acum este cercetată pentru furt calificat.
Întrebaţi despre furtul alimentelor, colegii femeii prinse în flagrant nu au vrut să spună nimic. Mai mult decât atât, unele asistente de la Psihiatrie au adoptat un comportament foarte agresiv.
„Noi nu ştim nimic şi oricum nu este treaba voastră. Plecaţi de aici, nu vă interesează pe voi ce se întâmplă aici, nu aveţi voie să fiţi aici sau să intraţi! Vedeţi-vă de treaba voastră“, a răspuns foarte agresiv una dintre asistele Secţiei de psihiatrie.
Conducerea Spitalului Judeţean Drobeta Turnu Severin spune că niciodată nu a primit sesizări despre furt de alimente din Secţia de psihiatrie Gura Văii, nici de la personalul medical, dar nici de la bolnavi.
„Referitor la vreun furt de alimente, noi nu am primit nici un proces-verbal sau vreo sesizare de la poliţie. Nu ştim nimic despre această situaţie, nu am primit astfel de sesizări nici de la personalul medical, dar nici de la pacienţi. O să facem şi noi o verificare interioară şi vom vedea exact despre ce este vorba“, a declarat Elena Bololoi, director medical al Spitalului Judeţean Mehedinţi.
Angajata de la Psihiatrie prinsă în flagrant cu alimentele spitalului în maşina personală este cercetată în stare de libertate pentru furt calificat, iar dacă va fi găsită vinovată riscă până la șapte ani de închisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS