19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoi angajaţi ai Primăriei Peştişani, reţinuţi de procurori

Doi angajaţi ai Primăriei Peştişani, reţinuţi de procurori

Doi salariaţi ai Primăriei Peştişani au fost reţinuţi ieri pentru 24 de ore de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. Ion Feraru şi Vasile Fuiorea, din cadrul Serviciului pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă, sunt acuzaţi de fals intelectual şi favorizarea infractorului. Reţinerea celor doi funcţionari ai primăriei are legătură cu dosarul în care a fost arestat primarul din Peştişani, Florin Pavel, acuzat între altele de luare de mită, abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave şi neglijenţă în serviciu. Alt angajat al Primăriei Peştişani a fost chemat ieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, pentru a fi audiat tot în legătură cu afacerile derulate de instituţie cu firmele unor cunoscuţi oameni de afaceri din judeţ. Procurorii au decis însă să amâne pentru astăzi audierea celui de-al treilea funcţionar.

Nu ştie pentru ce a fost reţinut

În ceea ce îl priveşte pe Ion Feraru, responsabilul Serviciului pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă, din cadrul Primăriei Peştinşani, reţinut pentru fals intelectual şi favorizarea infractorului, acesta a declarat că nu ştie pentru ce a fost audiat. Ion Feraru a precizat la ieşirea de la audieri că nu a aflat acuzaţiile care i se aduc. „Nu ştiu pentru ce am fost reţinut. Am dat o declaraţie la procuror, dar nu ştiu care sunt acuzaţiile care mi se aduc“, a declarat Ion Feraru, angajat al Primăriei Peştişani, fost subaltern al primarului suspendat Florin Pavel. Potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, reţinerea lui Ion Feraru şi a lui Vasile Fuiorea, angajaţi ai Primăriei Peştişani, are legătură cu un raport de control al Curţii de Conturi Gorj, care a derulat mai multe verificări la instituţia condusă de edilul Florin Pavel.

Documente cu situaţii fictive

Conform aceloraşi surse judiciare, Ion Feraru s-ar fi deplasat, alături de alţi funcţionari ai primăriei, la sediile mai multor firme din judeţ şi au întocmit situaţii nereale, în ceea ce priveşte păstrarea în custodie a unor cantităţi de materiale de construcţie necesare realizării bazei sportive din Peştişani. Licitaţia pentru amenajarea terenului de sport a fost câştigată de firma omului de afaceri Dian Popescu, preşedintele PNL Gorj, şi a fratelui său, Gabriel Titus Popescu, ambii urmăriţi penal în dosarul „Pavel“.
„Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus reţinerea pentru 24 de ore a lui Feraru Ion, funcţionar în cadrul Primăriei Peştişani, şi a lui Fuiorea Vasile, funcţionar în aceeaşi primărie. Aceştia s-au deplasat la sediile a trei societăţi comerciale şi au întocmit liste de inventariere, şi consemnau în mod fictiv faptul că materialele de construcţie menţionate în procesele-verbale de custodie se găsesc în păstrare la aceste societăţi“, a declarat Cristina Ciobanu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. În dosarul „Pavel“ mai este anchetat şi secretarul general adjunct al Ministerului Economiei, Dumitru Pârvulescu. Acesta din urmă va afla astăzi la Curtea de Apel Craiova dacă va fi anchetat în stare de arest sau în libertate, pentru comiterea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave. Potrivit procurorilor, una dintre firmele la care s-au deplasat angajaţii Primăriei Peştişani pentru a întocmi documentaţii fictive aparţine familiei Pârvulescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS