17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFiul lui Caiac, băut la volan

Fiul lui Caiac, băut la volan

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova au primit rezultatul analizelor de sânge cerute în cazul accidentului provocat în aprilie de Cosmin Alexandru Pîrvu, zis Coco, fiul lui Caiac, acestea confirmând că el s-a urcat băut la volan

În dimineaţa zilei de 22 aprilie, poliţiştii Biroului Rutier Craiova au fost sesizaţi că la intersecţia bulevardului Ştirbei Vodă cu strada Banul Stepan a avut loc un accident rutier soldat numai cu pagube materiale. Echipajul care a ajuns la faţa locului a găsit un Mercedes care trecuse prin gardul Parcului Tineretului, autoturism care fusese condus de Cosmin Alexandru Pîrvu, zis Coco, de 24 de ani, din Craiova, fiul lui Mihai Pîrvu, cunoscut drept Caiac. În prezent, Coco, fost campion balcanic la box, este arestat preventiv într-un dosar pentru efectuarea de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive în variantă agravantă.
În aprilie, din primele cercetări ale poliţiştilor de la Rutieră, s-a stabilit că Pârvu, în timp ce conducea Mercedesul unei craiovence de 29 de ani pe bulevardul Ştirbei Vodă, în momentul în care a virat stânga pe strada Banu Stepan, din cauza vitezei excesive a pierdut controlul direcţiei. Maşina a intrat pe esplanada din faţa Parcului Tineretului, a mai rulat aproximativ 50 de metri, după care a lovit şi rupt gardul parcului. În urma accidentului, nici şoferul şi nici cei doi pasageri din maşină nu au fost răniţi. Reprezentanţii IPJ Dolj au precizat că, datorită faptului că şoferul „emana miros de băuturi alcoolice“, acestuia i s-a cerut să sufle în aparatul etilotest. Pentru că a refuzat, Pîrvu a fost dus de poliţişti la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Alcoolemie de… dosar penal

Tot în aprilie, poliţiştii IPJ Dolj au comunicat că pe numele lui Coco s-a întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, iar probele de sânge au fost trimise la IML Bucureşti, pentru stabilirea alcoolemiei.
Săptămâna aceasta, procurorii au primit rezultatul analizelor, medicii legişti confirmând faptul că Pîrvu era băut bine înainte de a se urca la volan. „Pe 24 aprilie s-a înregistrat dosarul, iar acum suntem în faza actelor premergătoare de cercetare sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană cu o îmbibaţie alcoolică peste limita legală, art. 87, alin. 1 din OUG 195/2002. Într-adevăr, acum am primit rezultatul analizelor de sânge, care ne-au confirmat că avea o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l, însă nu putem spune valoarea exactă“, a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, procuror Ion Burcă.
Procurorii craioveni au mai precizat că se va dispune începerea urmăririi penale pe numele lui Cosmin Alexandru Pîrvu abia după ce medicii legişti vor trimite şi rezultatul analizelor care vor stabili dacă şoferul consumase şi substanţe interzise înainte de a se urca la volan.
Potrivit legii, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

A scăpat cu o amendă

Alexandru Cosmin Pîrvu a mai avut un dosar penal întocmit de ofiţerii de la Rutieră, în martie 2010 fiind depistat în trafic în timp ce conducea un autoturism, deşi avea permisul suspendat de aproape un an. În urma verificărilor, s-a stabilit că permisul acestuia fusese suspendat printr-un  ordin al prefectului de Argeş din 2 iunie 2009, odată cu întreg lotul de permise eliberate la Piteşti între ianuarie 2006 şi iunie 2008.
Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, în acest dosar s-a dispus scoaterea de sub urmărirea penală şi aplicarea unei amenzi administrative de 500 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS