17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal Accident din cauza neatenţiei

Accident din cauza neatenţiei

Trei persoane au fost la un pas să îşi piardă viaţa ieri după-amiază, pe DE 70, la intrare în oraşul Strehaia din Mehedinţi. Înainte cu câteva minute de accident, şoferul maşinii primise amendă pentru că a fost prins circulând cu viteză prea mare. Acest lucru nu l-a determinat însă să nu mai apese pedala de accelerație, iar la volan a trecut alt bărbat din autoturism, şi el tot şofer, numai că de această dată au ajuns  în şanţ din cauza neatenţiei.
În urma impactului, unul dintre bărbaţi şi soţia acestuia au rămas captivi între fiarele contorsionate ale autoturismului, însă au fost scoşi la timp de martori.
„Nu ştiu cum s-a întâmplat pentru că m-am pierdut cu firea. Cred că, fără să realizez, am ajuns prea aproape de marginea drumului, am tras de volan ca să mă redresez, moment în care am derapat şi am ajuns pe partea cealaltă. Nu am mai putut să reacţionez, am ajuns în şanţ. Nu aveam viteză foarte mare“, a povestit destul de incoerent şoferul.
Cele două victime au fost preluate cu două ambulanţe şi transportate la Spitalul din Drobeta Turnu Severin, unde au rămas internate pentru supraveghere medicală.
„Pe fondul neatenţiei la volan, dar şi din cauza vitezei, conducătorul unui autoturism marca Logan a părăsit sensul de mers, a pătruns pe contrasens, apoi s-a răsturnat în afara părţii carosabile. În urma impactului a rezultat rănirea a două persoane, o femeie şi un bărbat, care au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale. Înainte cu puţin timp de producerea accidentului, şoferul aceleiaşi maşini a fost sancţionat contravenţional pentru depăşirea vitezei legale“, a declarat Nicolae Lohon, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Mehedinţi.
Şoferul care a provocat accidentul va fi cercetat pentru vătămare corporală din culpă şi, cel mai probabil, va rămâne fără permis de conducere pentru 90 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS