9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLibertatea primarului din Peştişani, la mâna magistraţilor

Libertatea primarului din Peştişani, la mâna magistraţilor

Tribunalul Gorj a respins ieri cererea de eliberare provizorie sub control judiciar a primarului din Peştişani, Florin Pavel. Avocaţii edilului au depus cererea imediat ce au aflat că judecătorii Curţii de Apel din Craiova au decis că preşedintele PNL Gorj, Dian Popescu, şi fratele său, Gabriel Popescu, pot fi cercetaţi în stare de libertate şi au respins recursurile depuse atât de procurorii gorjeni, cât şi de avocaţii celor doi învinuiţi. Pornind de la premisa că ancheta vizează acelaşi dosar, iar singurul arestat de până acum este primarul din Peştişani, Florin Pavel, trimis după gratii 29 de zile, avocaţii edilului au încercat să obţină libertatea pentru clientul lor. După ce, în primă fază, cererea a fost acceptată, îndeplinind condiţiile formale, la dezbaterea pe fond motivele menţionate în document au fost desfiinţate de judecători, care au considerat că se impune continuarea anchetei cu primarul Florin Pavel în stare de arest preventiv.

Recurs la Curtea
de Apel din Craiova

Avocaţii primarului din Peştişani susţin în continuare că nu se aşteptau ca judecătorii să nu accepte cererea de eliberare provizorie sub control judiciar, în condiţiile în care ceilalţi inculpaţi sunt anchetaţi în libertate. Liviu Belulescu, avocat în cadrul Baroului Dolj şi unul dintre apărătorii edilului Pavel, a declarat că va face recurs la Curtea de Apel din Craiova. „Sincer, având în vedere cum a evoluat situaţia fraţilor Popescu, nu mă aşteptam ca primarul să mai fie ţinut în arest. E vorba de acelaşi dosar şi doar primarul este în arest, ceilalţi nu. În mod obligatoriu vom face recurs. Florin Pavel este nevinovat, pentru că nu există acele fapte. El consideră că nu a făcut acele fapte de care este acuzat. În momentul de faţă trebuie se fie realizată expertiza dispusă în dosar, pentru a vedea ce lucrări au fost executate, ce bani s-au plătit şi aşa mai departe, dacă există vreun prejudiciu. Toţi martorii au fost audiaţi, celorlalţi inculpaţi, de asemenea, le-au fost aduse la cunoştinţă învinuirile. Nu mai sunt practic motive pentru ca Florin Pavel să mai fie menţinut în arest preventiv. Nu prezintă nici un fel de problemă pentru bunul mers al anchetei eliberarea sa provizorie sub control judiciar“, a declarat avocatul Belulescu.
La Tribunalul Gorj au fost prezente în sala de judecată soţia primarului şi alte rude. Acestea au plecat dezamăgite, după aflarea veştii că primarul va rămâne după gratii. Florin Pavel a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, fiind acuzat de luare de mită, abuz în serviciu, abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave şi neglijenţă în serviciu. În acelaşi dosar mai sunt anchetaţi în libertate oamenii de afaceri Dian şi Gabriel Popescu, precum şi Radu Dan Floarea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS